Ευρώπη

Ιταλός υπουργός Τουρισμού: Να προσφέρουμε και εμείς νησιά covid free όπως η Ελλάδα

  • newsroom


Ζητά την εφαρμογή «πράσινου ψηφιακού πάσου» πριν από τις 15 Ιουνίου για μπορέσει η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών να επιτρέψει και τον έγκαιρο σχεδιασμό των διακοπών

Τον κίνδυνο να μην είναι ανταγωνιστική η Ιταλία έναντι της Ελλάδας επέσεισε ο Ιταλός υπουργός Τουρισμού με συνέντευξή του ζητώντας την επανεκκίνηση του τουριστικού κλάδου.

Ο Μάσιμο Γκαραβάλια, σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα La Stampa αναφερόμενος στα νησιά «covid free», τόνισε: «μπορεί και πρέπει να το κάνουμε και εμείς. Διότι, αν το κάνουν οι άλλοι και εμείς όχι, το μειονέκτημα θα είναι τεράστιο. Η Ελλάδα λέει ότι θα ξανανοίξει στις 15 Μαίου (υπό τον όρο ότι θα φέρει μαζί του κανείς αρνητικό τεστ) και θα προσφέρει νησιά covid free. Αν εμείς μείνουμε αδρανείς, θα πάψουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Σε ό,τι αφορά το «πράσινο ψηφιακό πάσο», ο Ιταλός υπουργός Τουρισμού είναι της άποψης ότι θα έπρεπε να ισχύσει πριν από τις 15 Ιουνίου για μπορέσει η ελεύθερη αυτή κυκλοφορία των πολιτών να επιτρέψει και τον έγκαιρο σχεδιασμό των διακοπών.

Όσον αφορά τις επόμενες στρατηγικές κινήσεις για την επανεκκίνηση του τομέα αρμοδιότητάς του ο Γκαραβάλια δήλωσε ότι «Εργαζόμαστε με στόχο να ξανανοίξουν μέσα στον Μάιο οι παραλίες, φυσικά στην πρώτη αυτή φάση με ενισχυμένα πρωτόκολλα ασφαλείας. Θα ήμουν ικανοποιημένος αν, όπως συνέβη και πέρυσι, τα καταφέρουμε για τα μέσα Μαίου». «Πάντως, μέχρι τις 2 Ιουνίου, όταν η Ιταλία γιορτάσει την αβασίλευτη Δημοκρατία της, θα πρέπει να έχουν ξανανοίξει όλα ή σχεδόν όλα», πρόσθεσε.

Ο Ιταλός υπουργός υπογράμμισε παράλληλα ότι, «στον τομέα του, ο προγραμματισμός είναι βασικής σημασίας, λαμβάνοντας πάντα υπόψη ασφαλώς τα επιδημιολογικά στοιχεία».

Αναφερόμενος σε συγκεκριμένα παραδείγματα, ο Γκαραβάλια δήλωσε στην La Stampa ότι μια από τις δραστηριότητες που μπορεί να ανοίξει και πάλι σχετικά σύντομα είναι εκείνη των διεθνών εκθέσεων και συνεδρίων, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα στον Απρίλιο μπορεί να ξαναλειτουργήσουν κανονικά και τα ιταλικά εστιατόρια.

Διαβάστε ακόμα:

Mastercard: Πώς το ηλεκτρονικό εμπόριο «έσωσε» τους λιανοπωλητές στην πανδημία (γραφήματα)

Κομισιόν: Για ποια προϊόντα και υπηρεσίες προτείνει την απαλλαγή τους από τον ΦΠΑ

Στα 29 του «βασιλιάς» των κρυπτονομισμάτων με περιουσία $8,7 δισ.

Απόρρητο Απόρρητο