Νέα νομοθεσία για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μεταναστών, στο πλαίσιο της «Διεθνούς Διάσκεψης για μια Παγκόσμια Συμμαχία κατά της Παράνομης Διακίνησης Μεταναστών» στις Βρυξέλλες, θα παρουσιάσει αύριο η Κομισιόν.

Η παρουσίαση θα γίνει με τη συμμετοχή της προέδρου Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιούανσον, του Επιτρόπου Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρεντέρς, του Επιτρόπου Γειτονίας και Διεύρυνσης Όλιβερ Βάρχεϊ, και της Επιτρόπου Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, Γιούτα Ουρπιλάινεν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν, «πρόκειται για μια Οδηγία για τη θέσπιση ελάχιστων κανόνων σχετικά με την παράνομη είσοδο, διέλευση και διαμονή στην ΕΕ, καθώς και για έναν Κανονισμό για την ενίσχυση του ρόλου της Europol και της διυπηρεσιακής συνεργασίας στην καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μεταναστών και της εμπορίας ανθρώπων.

Από κοινού, οι πρωτοβουλίες αυτές καθορίζουν το νέο νομικό, επιχειρησιακό και διεθνές πλαίσιο συνεργασίας για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μεταναστών για τα επόμενα έτη».

Η διεθνής διάσκεψη πραγματοποιείται σε συνέχεια της ανακοίνωσης της κ. φον ντερ Λάιεν στην ομιλία της για την κατάσταση της ΕΕ το 2023 και θα αποτελέσει «ευκαιρία για μια πρόσκληση σε δράση με στόχο μια παγκόσμια συμμαχία για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μεταναστών».

Στη διάσκεψη συμμετέχουν εκπρόσωποι από τα κράτη – μέλη, βασικές χώρες εταίρους, καθώς και διεθνείς οργανισμούς. Η Επίτροπος κ. Γιούανσον θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου γύρω στη 1:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδος), που θα μεταδοθεί ζωντανά στο EbS.

Διαβάστε ακόμη

Ρωγμές στο παγκόσμιο ναυτιλιακό προφίλ του ΙΜΟ με την προσπάθεια εξοβελισμού της Ρωσίας

Πόλεμος στο Ισραήλ: Παράταση στην εκεχειρία με τη Χαμάς για άλλες δύο μέρες (tweet)

Παπαθανάσης: Σχέδιο για νέες επενδύσεις και διάχυση των πόρων στην πραγματική οικονομία

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ