Ευρώπη

Κορωνοϊός: Ο EMA ξεκίνησε την αξιολόγηση του εμβολίου Pfizer/BioNTech για τους 12-15 ετών

  • newsroom


Η αξιολόγηση ξεκίνησε έπειτα από αιτήματα αδειοδότησης που κατέθεσαν οι δύο εταιρείες για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε σήμερα (3/5/2021) ότι ξεκίνησε την αξιολόγηση της χρήσης στις ηλικίες 12-15 ετών του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού.

Η έναρξη της αξιολόγησης έγινε μετά από αιτήματα αδειοδότησης που κατέθεσαν οι δύο εταιρείες για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ.

«Ο ΕΜΑ θα επικοινωνήσει τα αποτελέσματα της αξιολόγησής του, που αναμένονται τον Ιούνιο, εκτός αν κριθούν απαραίτητες συμπληρωματικές πληροφορίες», ανέφερε ο Οργανισμός, που εδρεύει στο Άμστερνταμ, σε δελτίο Τύπου.

Ο EMA αναφέρει επίσης ότι η Επιτροπή του Φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση «θα διεξάγει μια ταχεία αξιολόγηση των δεδομένων που έδωσε η εταιρεία που εμπορεύεται το Comirnaty», το εμπορικό όνομα του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, που έχουν οι Pfizer/BioNTech.

Τα δεδομένα αυτά περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα ευρείας κλινικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη συμμετοχή εφήβων από την ηλικία των 12 ετών, σύμφωνα με τον EMA.

Οι BioNTech και Pfizer ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι ζήτησαν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων να επεκτείνει στους 12-15 ετών την αδειοδότηση του εμβολίου τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο περιορίζεται αυτή τη στιγμή στους άνω των 16 ετών.

Στις ΗΠΑ, οι δύο εταιρείες κατέθεσαν στις αρχές Απριλίου ένα παρόμοιο αίτημα επέκτασης της άδειας που είχε εκδώσει η Ομοσπονδιακή Αρχή Φαρμάκων (FDA).

Κανένα εμβόλιο δεν υπάρχει προς το παρόν για τα παιδιά, που είναι λιγότερο εκτεθειμένα στο να νοσήσουν σοβαρά από την ασθένεια και για τα οποία ο εμβολιασμός δεν αποτελούσε προτεραιότητα μέχρι τώρα. Όμως, αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού και θα πρέπει να έχουν επίσης ανοσοποιηθεί προκειμένου να μπει φρένο στη μετάδοση της ασθένειας, υποστηρίζουν ειδικοί.

Διαβάστε ακόμη

Καμία επίσημη ή ανεπίσημη ενημέρωση στην Ελλάδα για τη βρετανική «πράσινη» λίστα στα νησιά μας

WATT: Η πρώτη εταιρεία κυκλικής οικονομίας στο κατώφλι του Χρηματιστηρίου

Verizon: Πούλησε AOL και Yahoo στην Apollo Global Management έναντι $5 δισ.