Δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση της MaxiCoffee υπέβαλε η Lavazza, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για ενίσχυση της θέση της στη Γαλλία, αλλά και στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η γαλλική εταιρεία πωλήσεων καφέ ανήκει στον ιδρυτή της, Christophe Brancato, στον ιταλικό όμιλο private equity 21 Invest και σε άλλους επενδυτές. Ιδρύθηκε το 2007, απασχολεί περίπου 1.500 εργαζόμενους και διαθέτει την ομώνυμη ηλεκτρονική πλατφόρμα και περίπου 60 καταστήματα λιανικής.

Όπως αναφέρει η ιταλική Milano Finanza, η Lavazza θα αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών, με τον Alessandro Benetton της 21 Invest να βρίσκεται στους πωλητές. Ο διευθύνων σύμβουλος της MaxiCoffee, Christophe Brancato, θα παραμείνει με μειοψηφικό μερίδιο.

«Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε την περαιτέρω ανάπτυξη της MaxiCoffee, η οποία θα διατηρήσει το προφίλ της ως πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου πολλαπλών επωνυμιών και θα παραμείνει ανεξάρτητη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lavazza, Antonio Baravalle.

Το 2016 ο όμιλος του Τορίνο εξαγόρασε την Carte Noire και το 2018 τη Mars Drinks Business.

Διαβάστε ακόμη

BofA: Ψήφος εμπιστοσύνης στις ελληνικές μετοχές – Ποιες επιλέγει, γιατί αναβαθμίζει την Ελλάδα

Ομόλογα: Πώς στήθηκε το μεγαλύτερο «πάρτι» των τελευταίων 30 ετών – Άλμα 2,8 τρισ. δολαρίων σε έναν μήνα

Mood-food: Μία είναι η βιταμίνη για νεανικό και υγιή εγκέφαλο, σύμφωνα με διάσημη γιατρό του Harvard