Ευρώπη

Μακρόν: Έρχονται δύσκολες μέρες για τη Γαλλία – Κλειστά τα χαρτιά του για τις εκλογές

  • newsroom


Στο τηλεοπτικό μήνυμά του για την Πρωτοχρονιά, ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφύγει να περιορίσει περαιτέρω τις ατομικές ελευθερίες των πολιτών

Δύσκολες εβδομάδες λόγω του κορωνοϊού έρχονται για τη Γαλλία, όπως δήλωσε σε τηλεοπτικό μήνυμά του νωρίτερα ο Εμανουέλ Μακρόν, καθώς η χώρα κατέγραψε σήμερα το απόλυτο ρεκόρ κρουσμάτων με 232.200 νέες νοσήσεις το τελευταίο 24ωρο.

«Οι εβδομάδες που θα έρθουν θα είναι δύσκολες, όλοι το γνωρίζουμε αυτό», είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Ακόμη, επισήμανε πως η Γαλλία βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, λόγω του αριθμού των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί και επανέλαβε την έκκλησή του για μαζικούς εμβολιασμούς, αποκαλώντας τα εμβόλια την ασφαλή λύση της Γαλλίας για να εξέλθει από την πανδημία, κάτι που όπως τόνισε πιστεύει πως είναι δυνατό το 2022.

Στο τηλεοπτικό του μήνυμα ο Εμανουέλ Μακρόν δεν αναφέρθηκε στην ανάγκη για πιο αυστηρά υγειονομικά μέτρα σε σχέση με αυτά που ήδη έχουν ανακοινωθεί, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφύγει να περιορίσει περαιτέρω τις ατομικές ελευθερίες των πολιτών.

«Θα ξεπεράσουμε την παρούσα πρόκληση ακολουθώντας τις ίδιες αρχές με την πρώτη ημέρα (της πανδημίας)», επισήμανε ο Μακρόν.

Κανένα στοιχείο για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας στις εκλογές

Στο μεταξύ, ο Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί τη Γαλλία όποιος κι αν είναι ο ρόλος του, μετά τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου του 2022. Κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού μηνύματός του δεν έδωσε κανένα σαφές στοιχείο για το αν θα θέσει υποψηφιότητα για μια δεύτερη θητεία στον προεδρικό θώκο.

Παρόλα αυτά, συνεργάτες του Μακρόν έχουν ήδη, ανεπίσημα, ξεκινήσει τις προετοιμασίες για την προεκλογική εκστρατεία του.

Διαβάστε ακόμη

Μετρό: Το άβατο των Εξαρχείων, οι αντιδράσεις στο πάρκο Ριζάρη και ο αγώνας για να παραδοθεί στην AVAX η Βεΐκου

Παρίσι: Πρωτοχρονιά χωρίς πυροτεχνήματα και με νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Γαλλία: Διευρύνεται από αύριο η δωρεάν αντισύλληψη και για τις γυναίκες 18 – 25 ετών