Ευρώπη

Μάριο Ντράγκι: Το πρόγραμμα της Ιταλίας για το Ταμείο Ανάκαμψης – Στα 248 δισ. ευρώ τα συνολικά κονδύλια

  • newsroom


Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων και των οικονομικών και κοινωνικών ζημιών που προκάλεσε η πανδημία

Το πρόγραμμα της Ιταλίας για την αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης παρουσίασε ο Μάριο Ντράγκι.

«Η κυβέρνηση θέλει να παραδώσει στις νέες γενιές μια πιο σύγχρονη χώρα. Και αυτό θα καταστεί δυνατόν χάρη στους ευρωπαϊκούς πόρους, πάνω από 200 δισ. ευρώ σε διάστημα έξι ετών», τόνισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, μιλώντας στη Βουλή της Ρώμης.

Το σχέδιο θα αποσταλεί στις Βρυξέλλες εντός της 30ής του μηνός και περιέχει έξι κύριες «αποστολές»: Τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, της δικαιοσύνης, της δημόσιας διοίκησης, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, το «στοπ» σε ευνοϊκούς όρους συνταξιοδότησης και τη στήριξη των γυναικών, του Νότου και των νέων.

Ο κύριος στόχος του προγράμματος είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων και των οικονομικών και κοινωνικών ζημιών που προκάλεσε η πανδημία. Η κυβέρνηση της Ρώμης θέλει να μειώσει σημαντικά την κατάσταση απόλυτης ένδειας, στην οποία βρίσκεται το 9,4% των νοικοκυριών της χώρας.

Πιο αναλυτικά, ο Ιταλός πρωθυπουργός εξήγησε ότι συνολικά τα κονδύλια θα αγγίξουν τα 248 δισ. ευρώ και θα πρέπει να χρησιμεύσουν για να καλυφθεί η διαφορά Βορρά-Νότου, εκείνη ανάμεσα στις διάφορες γενιές και το χάσμα μεταξύ των φύλων.

Ο Μάριο Ντράγκι τόνισε ότι το 40% των ευρωπαϊκών πόρων, πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για παρεμβάσεις στην Κάτω Ιταλία, διότι «αν αναπτυχθεί ο Νότος, θα αναπτυχθεί όλη η χώρα». Παράλληλα, 26 δισ. ευρώ προορίζονται για την έναρξη και ολοκλήρωση δημοσίων έργων, 22 δισ. για την αύξηση της απασχόλησης, ενώ πάνω από το ένα τρίτο των κονδυλίων θα σχετίζεται με παρεμβάσεις φιλικές προς το περιβάλλον.

Τέλος, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Βουλή της Ρώμης, ζήτησε «να μην υπερισχύσουν μυωπικές αντιλήψεις, αλλά η θέληση να τύχει της πρέπουσας στήριξης το γενικότερο συμφέρον της Ιταλίας».

Διαβάστε ακόμη

Βαρύ το κλίμα στις σχέσεις Άγκυρας και Ουάσιγκτον – Νέα «κατρακύλα» για την τουρκική λίρα

Μειωμένα ενοίκια: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις δηλώσεις covid Μαρτίου

Τέλος στο κυνήγι των μετρητών από την Εφορία

 

Απόρρητο Απόρρητο