Η οικονομία της Ιταλίας κατάφερε τελικά να πετύχει μικρή ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο, σε σχέση με τη στασιμότητα που είχε προβλεφθεί προηγουμένως από τη στατιστική αρχή της χώρας.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της  ευρωπεριφέρειας αυξήθηκε κατά 0,1% τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε την Παρασκευή στη Ρώμη. Οι καταναλωτικές δαπάνες και οι εξαγωγές οδήγησαν την επέκταση στο τρίμηνο.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το αποτέλεσμα θα αντισταθμίσει εν μέρει τα στοιχεία-έκπληξη που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη για τη Γαλλία, η οποία συρρικνώθηκε απροσδόκητα κατά την ίδια περίοδο. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει να αποφευχθεί μια πτωτική εκτίμηση για το ΑΕΠ της ευρωζώνης, όταν ανακοινωθούν τα αναθεωρημένα στοιχεία, δηλαδή την επόμενη εβδομάδα.

Τα νέα για την ανάπτυξη θα δώσουν ακόμη μια «ανάσα» στην πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, μετά και τα θετικά νέα από τον οίκο Moody’s, ο οποίος, επιβεβαίωσε την Παρασκευή (17/11) τη βαθμίδα Baa3 για την Ιταλία, αναβαθμίζοντας συγχρόνως το outlook σε σταθερό από αρνητικό.

Διαβάστε ακόμη

Alpha Finance: Τι είπαν funds, εισηγμένες και κυβέρνηση στο Λονδίνο στις 27-28 Νοεμβρίου

ΠΑΣΟΚ: Κατέθεσε τέσσερις τροπολογίες στο νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια

Τα αλλάζει η Goldman Sachs – Νωρίτερα η μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ (γράφημα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ