Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μπορούσε ακόμη να μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο, δήλωσε η Morgan Stanley, ερχόμενη σε αντίθεση με το γενικότερο κλίμα μείωσης της εμπιστοσύνης, καθώς οι παράγοντες της αγοράς που υποστηρίζουν μια τέτοια κίνηση μειώνονται.

«Εξακολουθούμε να περιμένουμε μια μείωση των επιτοκίων τον Μάιο», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος Γενς Άιζενσμιτ στο CNBC, επαναλαμβάνοντας τη θέση της αμερικανικής τράπεζας.

Η άποψη της τράπεζας της Wall Street απέχει πλέον αρκετά από τη γενικότερη συναίνεση, η οποία επί του παρόντος τιμολογεί μια πρώτη μείωση των επιτοκίων της BοE τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.  Στο μεταξύ, το Ηνωμένο Βασίλειο προετοιμάζεται για τις γενικές εκλογές που θα διεξαχθούν κάποια στιγμή πριν από τις 28 Ιανουαρίου 2025.

Οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων έχουν μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς ο επίμονος πληθωρισμός στις ΗΠΑ και τα όλο και πιο «σφιχτά» σχόλια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση την εικόνα του παγκόσμιου αποπληθωρισμού.

Ακόμη και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία την περασμένη εβδομάδα έδωσε σήμα για επικείμενη μείωση των επιτοκίων, δήλωσε ότι οι αυξανόμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή θα μπορούσαν να απειλήσουν τα σχέδια αυτά.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Άντριου Μπέιλι δήλωσε χθες Τετάρτη ότι οι προοπτικές στην Ευρώπη διαφέρουν από εκείνες των ΗΠΑ και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώνεται, περιγράφοντας τα τελευταία στοιχεία ως «λίγο πολύ σύμφωνα με τις προβλέψεις του ιδρύματος».

Διαβάστε ακόμη 

Εξονυχιστικοί έλεγχοι σε βάθος πενταετίας σε επαγγελματίες που αμφισβητούν το τεκμήριο

Υψηλές… πτήσεις στις τιμές των καυσίμων- Πασχαλινή έξοδος με την αμόλυβδη πάνω από 2 ευρώ (πίνακες)

Η τελική λύση για τακτοποίηση ρυθμίσεων που χάθηκαν λόγω εκπρόθεσμων δόσεων

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ