Μία συμφωνία επί της αρχής, μεταξύ των εργαζομένων και των πετρελαϊκών εταιριών σχετικά με το επίπεδο των μισθών, απέτρεψε απεργιακές κινητοποιήσεις στη Νορβηγία.

Οι πετρελαϊκές εταιρίες στη Νορβηγία και οι εργαζόμενοι σε αυτές συμφώνησαν επί της αρχής, για μία συμφωνία σχετικά με το επίπεδο των μισθών, αποτρέποντας για την ώρα, απεργιακές κινητοποιήσει σε εννέα πεδία γεωτρήσεων που θα έπλητταν την πετρελαϊκή παραγωγή της χώρας, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι εργαζόμενοι στον αναφερόμενο τομέα.

“Συμφωνία. Όχι απεργία. Αλλά, οι ενώσεις εργαζομένων Ledern και Safe απέστειλαν τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων για τη διεξαγωγή ψηφοφοριών μεταξύ των μελών τους,” σύμφωνα με μία δήλωση που έκανε στο Reuters, ένας εκπρόσωπος του λόμπι πετρελαίου και φυσικού αερίου της Νορβηγίας. “Πρέπει να απαντήσουν μέχρι την 30η Ιουνίου,” πρόσθεσε

Περίπου 845 εργαζόμενοι από το σύνολο των περίπου 7.500 εργαζομένων στις παράκτιες πλατφόρμες είχαν προγραμματίσει απεργιακές κινητοποιήσεις από την 12η Ιουνίου, στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των εταιριών και των εργαζομένων δεν έφερναν αποτέλεσμα, όπως είχαν ανακοινώσει οι ενώσεις εργαζομένων Safe, Industri Energi και Lederne.

Διαβάστε ακόμη:     

Cyrus: H εταιρεία που ανοίγει την αγορά πρατηρίων υδρογόνου στην Ελλάδα

Eurogroup: «Πράσινο φως» για την έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία

Αργία του Αγίου Πνεύματος: Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια – Από τον Πειραιά αναχώρησαν 17.071 επιβάτες