Ευρώπη

Ντράγκι: Αύξηση στο δημόσιο έλλειμμα κατά €40 δισ. για τη στήριξη όσων πλήττονται από τον κορωνοϊό

  • newsroom


Πάνω από το 50% των 40 δισ. ευρώ θα διατεθούν υπέρ των ελεύθερων επαγγελματιών με δελτία παροχής υπηρεσιών και για βοήθειες στις επιχειρήσεις

Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι αποφάσισε την αύξηση του δημόσιου ελλείμματος κατά 40 δισ. ευρώ, με στόχο τη στήριξη πολιτών και επιχειρήσεων που έχασαν μεγάλο μέρος του εισοδήματός του, λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρουν πηγές της ιταλικής κυβέρνησης, οι συγκεκριμένοι πόροι θα χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη της οικονομίας μέχρι τα τέλη του έτους.

Φέτος, στην Ιταλία η σχέση ελλείμματος/ΑΕΠ αναμένεται να ανέλθει στο 11,8%, λόγω της ουσιαστικής κρατικής στήριξης που παρέχεται σε πολίτες και επιχειρήσεις. Το 2022 η σχέση ελλείμματος/AΕΠ αναμένεται να περιοριστεί στο 5,9%.

Πάνω από το 50% των 40 δισ. ευρώ που εγκρίθηκαν σήμερα θα διατεθούν υπέρ των ελεύθερων επαγγελματιών με δελτία παροχής υπηρεσιών και για βοήθειες στις επιχειρήσεις.

Παράλληλα, αναμένεται να παραταθεί η ισχύς της οικονομικής στήριξης των εποχικών εργαζομένων, αλλά και των νέων, με την παροχή στεγαστικών δανείων με χαμηλά επιτόκια για την αγορά πρώτης κατοικίας.

«Πρόκειται για ένα θετικό σοκ, στο πλαίσιο ενός νέου σχεδίου δημοσίων επενδύσεων, με ουσιαστικά κίνητρα και για τις επενδύσεις και πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα», εξήγησε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Ντανιέλε Φράνκο. Τα νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου.

Διαβάστε ακόμη

Ναυλαγορά: Μαύροι καιροί για τα δεξαμενόπλοια – «Μήνας του μέλιτος» για τα φορτηγά

Χρηματιστήριο: Στο 57,5% η συμμετοχή των ξένων επενδυτών

BlackRock: Αύξηση 16% στα κέρδη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021

 

Απόρρητο Απόρρητο