Ευρώπη

Ολλανδία: Χιλιάδες πολίτες σε διαδήλωση κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό

  • newsroom


Είναι η πρώτη μεγάλη κινητοποίηση στην Ολλανδία κατά των μέτρων, που περιλαμβάνουν το κλείσιμο των μπαρ, εστιατορίων και των περισσότερων καταστημάτων τη νύχτα

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Ουτρέχτη, στην κεντρική Ολλανδία, σε διαδήλωση για τους νέους περιορισμούς κατά του κορωνοϊού που τέθηκαν σε ισχύ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Οι πολίτες διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Ιατρική Ελευθερία Τώρα!», καθώς και σημαίες της Ολλανδίας.

Ισχυρή αστυνομική παρουσία ήταν ορατή κατά μήκος της διαδρομής που ακολούθησαν οι διαδηλωτές.

Είναι η πρώτη μεγάλη κινητοποίηση στην Ολλανδία κατά των μέτρων, που περιλαμβάνουν το κλείσιμο των μπαρ, εστιατορίων και των περισσότερων καταστημάτων τη νύχτα, με στόχο την αναχαίτιση ενός κύματος με κρούσματα ρεκόρ του κορωνοϊού, που απειλεί να κυριεύσει το σύστημα υγείας της χώρας.

Πριν από δύο εβδομάδες βίαιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ολλανδία, αφότου η κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια να απαγορεύσει την πρόσβαση στους δημόσιους χώρους στους ανεμβολίαστους πολίτες.

Τα σχέδια αυτά προκάλεσαν την αντίθεση του Κοινοβουλίου, μεταξύ άλλων από κόμματα του ίδιου του κυβερνητικού συνασπισμού και έκτοτε δεν έχουν εφαρμοστεί.

Διαβάστε ακόμη

Lloyd’s Awards 2021: Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι της ελληνικής ναυτιλίας (pics)

Νίκος Ευθυμιάδης – Thess INTEC: Πώς θα γίνει η Θεσσαλονίκη διεθνής κόμβος έρευνας και τεχνολογίας

Μέρκελ: Νέα έκκληση στο τελευταίο της podcast για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί