Νέα έκκληση να αυξηθούν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού απηύθυνε σήμερα η απερχόμενη Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, στο τελευταίο επεισόδιο μιας σειράς άνω των 660 podcast, μέσω των οποίων συνήθιζε να απευθύνεται στους πολίτες της χώρας.

«Σας ζητώ ακόμα μία φορά επίμονα να πάρετε σοβαρά αυτόν τον μοχθηρό ιό. Η νέα μετάλλαξη Όμικρον μοιάζει να είναι πιο μολυσματική σε σύγκριση με τις προηγούμενες. Εμβολιαστείτε», είπε η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία αποχωρεί από την εξουσία στη Γερμανία την επόμενη εβδομάδα.

«Δεν έχει σημασία εάν πρόκειται για μια πρώτη δόση ή για μια αναμνηστική. Κάθε εμβολιασμός είναι χρήσιμος», τόνισε η απερχόμενη Καγκελάριος στο podcast.

Επίσης, χαρακτήρισε εκ νέου το τέταρτο κύμα του κορωνοϊού που πλήττει τη Γερμανία «πολύ σοβαρό» και «δραματικό» σε ορισμένες περιοχές, όπου οι μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν υπερφορτωθεί.

«Βρισκόμαστε σε μια πολύ σοβαρή κατάσταση. Σε ορισμένες περιοχές της χώρας μπορείς να την περιγράψεις μονάχα δραματική: Yπερφορτωμένες μονάδες εντατικής θεραπείας, βαριά άρρωστοι άνθρωποι που πρέπει να μεταφερθούν αεροπορικώς σε ολόκληρη τη Γερμανία για να λάβουν την περίθαλψη που χρειάζονται».

«Είναι ακόμα πιο πικρό όλο αυτό καθώς θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Με τα αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια, έχουμε το κλειδί στο χέρι», υπογράμμισε η Άνγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα πολιτικός, που αναμένεται να παραδώσει τα ηνία της χώρας την προσεχή Τετάρτη στον επερχόμενο Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ευχαρίστησε επίσης «τη μεγάλη πλειονότητα» εκείνων που «σέβονται τους κανόνες» και «αποδεικνύουν καθημερινά αυτό το τόσο θαυμάσιο στη χώρα μας αίσθημα υπευθυνότητας, χωρίς το οποίο κανένας Καγκελάριος και καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να κάνει ο,τιδήποτε».

Το μήνυμα της Άνγκελα Μέρκελ είναι το τελευταίο από τα τουλάχιστον 660 podcast που ηχογράφησε κατά τη διάρκεια των 16 ετών της στην ηγεσία της Γερμανίας.

Η πρώτη της ηχογράφηση, το 2006, πριν από την έναρξη του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στη Γερμανία, είχε ένα πιο ελαφρύ θέμα σε σύγκριση με αυτό της πανδημίας: «Η επιθυμία μου εκείνη την εποχή, να ξέρω ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι μια μεγάλη γιορτή κι εκτός των σταδίων, έγινε πραγματικότητα σαν ένα καλοκαιρινό παραμύθι», θυμήθηκε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη

Lloyd’s Awards 2021: Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι της ελληνικής ναυτιλίας (pics)

Capital Link: Την άνοιξη στη Νέα Υόρκη το 23ο Ετήσιο Επενδυτικό Φόρουμ για την Ελλάδα

Τσάρλι Μάνγκερ (Berkshire Hathaway): «Η κατάσταση στις αγορές έχει ξεπεράσει την τρέλα της φούσκας των dotcom»