Μειώθηκε σε ένταση η πυρκαγιά που μαίνεται εδώ και τρεις ημέρες στο φορτηγό πλοίο «Fremantle Highway» ανοιχτά της Ολλανδίας. Πυροσβέστες κατάφεραν για πρώτη φορά να ανέβουν στο πλοίο, την ώρα που οι τοπικές Αρχές δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εμποδίσουν μια περιβαλλοντική καταστροφή.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Ολλανδίας, η πτώση της θερμοκρασίας επέτρεψε σε μια ομάδα διασωστών να ανέβουν για πρώτη φορά στο φλεγόμενο πλοίο και να το δέσουν καλύτερα με το ρυμουλκό που το κρατάει ακινητοποιημένο στη θέση του, στα ανοιχτά του νησιού Άμελαντ.

«Αυτό θα μας επιτρέψει να το μετακινούμε ευκολότερα και να το έχουμε υπό τον έλεγχό μας», πρόσθεσε η πυροσβεστική σύμφωνα με το Reuters, διευκρινίζοντας ότι τα μέλη του σωστικού συνεργείου δεν παρέμειναν πάνω στο «Fremantle Highway» όταν ολοκλήρωσαν το δέσιμό του.

Οι ολλανδικές Αρχές δηλώνουν ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειές τους, στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν τη βύθιση του πλοίου. «Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σενάρια. Καταφέραμε να ανακτήσουμε λίγο τον έλεγχο, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι εξακολουθεί να βγαίνει καπνός», είπε η Λέα Φέρστεγκ, εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.

Η ένταση της φωτιάς μειώθηκε, μολονότι η επιχείρηση για την κατάσβεσή της διακόπηκε την Πέμπτη (27.07.2023), ώστε να μην αποσταθεροποιηθεί το πλοίο από τη μεγάλη ποσότητα του νερού που έμπαινε μέσα. Σύμφωνα με την εταιρεία K Line, που είχε νοικιάσει το πλοίο, το «Fremantle Higway» μετέφερε 3.783 καινούρια αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 498 ήταν ηλεκτρικά.

Διαβάστε ακόμη

Eurobank: Αύξηση 18% του δείκτη κεφαλαίων στο βασικό σενάριο (πίνακας)

Κεντρική Τράπεζα Τουρκίας: «Στροφή» Ερντογάν με νέους διορισμούς – Ράλι για τα κρατικά ομόλογα

ΕΕ: Νέες κυρώσεις στη Ρωσία για προπαγάνδα υπέρ του πολέμου στην Ουκρανία

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ