Οι χριστουγεννιάτικες αγορές είναι η αγαπημένη συνήθεια όλων την περίοδο των γιορτών.

Με καταγωγή από τη Γερμανία και την Αλσατία εξαπλώθηκαν σε όλη την Ευρώπη μέσα στη δεκαετία του ’90 και από τότε αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των χριστουγεννιάτικων εξόδων μας.

Αν αυτές τις γιορτές βρεθείτε στο Παρίσι, επισκεφθείτε τα παρακάτω χωριά και αγορές και δεν θα χάσετε. Όχι μόνο γιατί θα βρείτε πρωτότυπες ιδέες για τα χριστουγεννιάτικα δώρα αλλά γιατί η ατμόσφαιρα είναι σούπερ γιορτινή με ξύλινα σαλέ, άπειρα λαμπάκια και γιρλάντες και όμορφες μουσικές.

Επίσης, τα τοπικά προϊόντα κάνουν τη βόλτα σας ακόμα πιο ενδιαφέρουσα ενώ τα πιτσιρίκια μπορούν να αγκαλιάσουν τον Άη Βασίλη, να του δώσουν το γράμμα τους αλλά και να συμμετέχουν σε διασκεδαστικά εργαστήρια χειροτεχνίας.

Η Μαγεία των Χριστουγέννων στον κήπο Tuileries

Δυο βήματα από το μουσείο του Λούβρου στην πλατεία Concorde στήνεται από το 2018 μια από τις πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες αγορές του του Παρισιού. Το παρών φυσικά θα δώσει ο Άγιος Βασίλης με τον οποίο μπορείτε να φωτογραφηθείτε μέσα σε έναν υπέροχο καταπράσινο κήπο.

Σπιτάκια με λογής λογής δώρα, λαχταριστά γλυκά, αλμυρές λιχουδιές αλλά και πάρτι με δυνατές μουσικές, αυτή η αγορά τα έχει όλα.

Διοργανώνονται επίσης και διάφορες γευσιγνωσίες εάν θέλετε να πάτε τη χριστουγεννιάτικη βόλτα σας ένα κλικ πιο πάνω. (Μέχρι 8/01/2023).

Διαβάστε τη συνέχεια στο travel.gr