ΕΥΡΩΠΗ

Πολωνία: Χαμηλή η συμμετοχή στις ευρωεκλογές

Η ψηφοφορία για τις ευρωεκλογές στην Πολωνία, όπου εκλέγονται 53 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μεταξύ 1.019 υποψηφίων θα συνεχιστεί μέχρι τις 21:00

Το ποσοστό συμμετοχής στις ευρωεκλογές της Κυριακής στις 12 το μεσημέρι (10:00 ώρα Ελλάδος) ανήλθε στο 11,66% στην Πολωνία, ποσοστό μειωμένο από αυτό του 2019, την ίδια ώρα, το οποίο είχε ανέλθει στο 14,39%.

Η συμμετοχή στις ευρωεκλογές στην Πολωνία ήταν ανέκαθεν αρκετά μικρή, καθώς σύμφωνα με το BBC, σε τρεις από τις τέσσερις ευρωπαϊκές εκλογές που διεξήχθησαν από την ένταξη της Πολωνίας το 2004, η συμμετοχή δεν ξεπέρασε το 25%. Σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η συμμετοχή, ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ντόναλντ Τουσκ, κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν με ανάρτησή του στο Χ.

Η ψηφοφορία για τις ευρωεκλογές στην Πολωνία, όπου εκλέγονται 53 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μεταξύ 1.019 υποψηφίων θα συνεχιστεί μέχρι τις 21:00.

Ο Sylwester Marciniak, επικεφαλής της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί συνολικά 3.344.688 ψηφοδέλτια.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Euronews, η κύρια σύγκρουση θα γίνει μεταξύ του συνασπισμού του πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ, KO (ΕΛΚ), και των υπερσυντηρητικών του PiS (ECR), το οποίο προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά μέχρι στιγμής επικρατεί αμφιβολία για το αποτέλεσμα.

Διαβάστε ακόμη 

Times: Η Shein ίσως δεν πληροί τις προϋποθέσεις για ένταξη στον FTSE 100

Ευρωεκλογές: Η αποχή τα στοιχήματα των κομμάτων και η επόμενη ημέρα

Πώς οι καρχαρίες προσαρμόστηκαν στην υπερθέρμανση του πλανήτη

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

string(0) ""