Περισσότεροι από 8 εκατ. ξένοι τουρίστες επισκέφτηκαν την Πορτογαλία κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2023, καθιστώντας το διάστημα αυτό το καλύτερο πρώτο εξάμηνο που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Η εθνική στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι κατά αυτήν την περίοδο σχεδόν 8,2 εκατ. ξένοι έμειναν σε ξενοδοχεία στην Πορτογαλία, συγκριτικά με 6,3 εκατ. έναν χρόνο νωρίτερα και 7,4 εκατ. τους πρώτους έξι μήνες του 2019 -μιας χρονιάς ρεκόρ για τον τουρισμό προτού η πανδημία του Covid-19 το 2020 πλήξει τα ταξίδια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το Reuters, ο τουρισμός, βασικός κινητήριος παράγοντας της πορτογαλικής οικονομίας, πριν από την πανδημία αντιστοιχούσε περίπου στο 15% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.

Οι επισκέπτες από τη Βρετανία αντιστοιχούν στο μεγαλύτερο μέρος των συνολικών αφίξεων το πρώτο εξάμηνο, με πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες, ενώ ακολουθούν οι αγορές της Ισπανίας και των ΗΠΑ.

Η στατιστική υπηρεσία ανέφερε ότι κατά το πρώτο εξάμηνο ο κλάδος των ξενοδοχείων κατέγραψε 13,6 εκατ. πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των εγχώριων ταξιδιωτών, με τα συνολικά έσοδα για τα ξενοδοχεία να αυξάνονται κατά 32% σε ετήσια βάση, στα 2,5 δισ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

ΕΛΦΙΚΟ: Στα «γενέθλια» των 50 χρόνων βγαίνει σε διπλό σφυρί (pics)

Σαμ Μπάνκμαν Φριντ: Από «βασιλιάς των crypto», στη φυλακή του Μπρούκλιν

Ρεύμα: Η «ανάσα» στις τιμές κράτησε μόνο δύο μέρες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ