Τη δημιουργία εταιρείας παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών με την ονομασία Saint Laurent Productions ανακοίνωσε σήμερα ο γαλλικός οίκος μόδας Saint Laurent.

Η εταιρεία θα κάνει την πρώτη παρουσίασή της στο φεστιβάλ των Καννών, στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα, με την ταινία «Strange Way of Life» του Πέδρο Αλμοδόβαρ, με τον Ίθαν Χοκ και τον Πέδρο Πασκάλ.

«Θέλω να συνεργαστώ με όλα τα μεγάλα ταλέντα του κινηματογράφου που με ενέπνευσαν στην πορεία των χρόνων και να τους προσφέρω έναν χώρο», δήλωσε ο δημιουργικός διευθυντής της Saint Laurent, Άντονι Βακαρέλο, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Ο οίκος υψηλής ραπτικής, που ανήκει στον όμιλο Kering, λέει πως είναι ο πρώτος που περιλαμβάνει την παραγωγή ταινιών στις δραστηριότητές του.

Η Saint Laurent Productions θα συμμετάσχει στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του 76ου Φεστιβάλ των Καννών, που θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 27 Μαΐου, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που επιβεβαιώνει την πληροφορία, που είχε δημοσιευθεί στον ειδικό ιστότοπο Women’s Wear Daily (WWD).

Ο Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ και ο Πάολο Σορεντίνο είναι μεταξύ των κινηματογραφιστών που περιλαμβάνονται σε άλλα σχέδια της Saint Laurent Productions.

Διαβάστε ακόμη

Reuters: Προς νέα αύξηση επιτοκίων 0,25% τον Μάιο η ΕΚΤ

Φορολογικές δηλώσεις: Πώς θα αποφύγετε τον φόρο για τα ανείσπρακτα ενοίκια

Μπάιντεν: Κανένας άμεσος κίνδυνος από τη διαρροή απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου