Ευρώπη

Sanofi: Ποια είναι τα αποτελέσματα δοκιμών για το εμβόλιο που αναπτύσσει με την GSK

  • newsroom
sanofi2


Δύο τα εμβόλια που αναπτύσσει η Sanofi κατά της Covid - Τον Φεβρουάριο η Φάση 2 των δοκιμών για το εμβόλιο που ετοιμάζει σε συνεργασία με την GSK - Τι έδειξαν προκλινικά δεδομένα για το έτερο εμβόλιο, με βάση το mRNA

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα της γαλλικής φαρμακευτικής εταιρείας Sanofi για την ανάπτυξη δύο υποψηφίων εμβολίων ενάντια στη νόσο COVID-19.

Η Sanofi συνεργάζεται με την βρετανική φαρμακευτική εταιρεία GSK για την ανάπτυξη ενός υποψήφιου εμβολίου ενάντια στη νόσο COVID-19, το οποίο στηρίζεται στην ίδια τεχνολογία ανασυνδυασμένων πρωτεϊνών που χρησιμοποιήθηκε για ένα από τα εμβόλια της Sanofi ενάντια στην εποχική γρίπη, σε συνδυασμό με την εδραιωμένη πλατφόρμα ανοσοενίσχυσης για πανδημική χρήση που διαθέτει η GSK.

Σε ενήλικες ηλικίας 18 έως 49 ετών, τα αποτελέσματα της μελέτης Φάσης 1/2 για το υποψήφιο εμβόλιο κατέδειξαν ανοσολογική ανταπόκριση συγκρίσιμη με εκείνη που εμφάνισαν ασθενείς που ανέρρωσαν από τη λοίμωξη COVID-19. Ωστόσο σε ενήλικες πιο προχωρημένης ηλικίας, κατέδειξαν χαμηλή ανοσολογική ανταπόκριση, η οποία πιθανώς οφείλεται σε ανεπαρκή συγκέντρωση του αντιγόνου.

Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να ξεκινήσουν μια νέα μελέτη Φάσης 2 τον Φεβρουάριο του 2021, με την υποστήριξη της Αρχής Προηγμένης Έρευνας και Ανάπτυξης στη Βιοϊατρική (BARDA), που υπάγεται στο Γραφείο του Υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης του υπουργείου Υγείας και Υπηρεσιών των ΗΠΑ. Η μελέτη θα αξιολογήσει το υποψήφιο εμβόλιο με βελτιωμένη σύνθεση αντιγόνου, προκειμένου να επιτευχθεί υψηλή ανοσολογική ανταπόκριση σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Εάν τα δεδομένα είναι θετικά, μια παγκόσμια μελέτη Φάσης 3 θα μπορούσε να ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Θετικά αποτελέσματα από τη συγκεκριμένη μελέτη θα οδηγούσαν σε κατάθεση εγκριτικών φακέλων στις ρυθμιστικές αρχές κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021, με δυνητική διαθεσιμότητα δόσεων το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Διαβάστε περισσότερα: protothema.gr

Διαβάστε ακόμη:

Πλακιωτάκης: Τα win-win μέτρα για την ενίσχυση της ελληνικής σημαίας

«Σηκώνουν τα χέρια» μεγάλοι λιανέμποροι για το click inside

«Τέλος χρόνου» για Σωκράτη Κόκκαλη και Intralot: Τι θα αποφασίσουν οι ομολογιούχοι