Περαιτέρω επιβράδυνση κατέγραψε τον Μάιο η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, με τον σχετικό δείκτη να κατρακυλά σε χαμηλό 36 μηνών, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της έρευνας των δεικτών PMI που καταρτίζει η S&P Global με την Hamburg Commercial Bank (HCOB).

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης HCOB PMI υποχώρησε στο 44,8 τον Μάιο από 45,8 τον Απρίλιο, παραμένοντας κάτω από το κρίσιμο επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζουν την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας.

Ο δείκτης για την παραγωγή του κλάδου επίσης υποχώρησε, στο 46,4 από 48,5 τον Απρίλιο, διολισθαίνοντας σε χαμηλό έξι μηνών.

“Η αδυναμία στη ζήτηση στον κλάδο της μεταποίησης, η οποία γίνεται ολοένα και περισσότερο εμφανής από το ξεκίνημα του 2023 στην υποχώρηση των δεικτών PMI, οδήγησε τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην έρευνα στο να μειώσουν την παραγωγή τους για δεύτερο διαδοχικό μήνα”, σχολίασε o Cyrus de la Rubia, επικεφαλής οικονομολόγος της Hamburg Commercial Bank. “Η μείωση στις νέες παραγγελίες σε εγχώριο επίπεδο, αλλά και από το εξωτερικό, δείχνει ότι η αδυναμία στην παραγωγή αναμένεται να επιμείνει για αρκετούς ακόμα μήνες”, πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παράσχης (νέος πρόεδρος ΣΕΤΕ): Το 2023 θα ξεπεραστούν οι αφίξεις και τα έσοδα του 2019 (pics)

Τα πρώτα γκάλοπ στο φως και το tv face control του ΠΑΣΟΚ, η επιστροφή Δ. Καλλιτσάντση, ο Σωκράτης στην αεροπορία και μια υπουργός στην Καρέλιας

Τα SOS για όσους θέλουν να υποβάλουν «διορθωτικές» φορολογικές δηλώσεις

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ