search icon

Ευρώπη

Σε υψηλό έτους ο δείκτης Ifo για το επιχειρηματικό outook της Γερμανίας τον Μάρτιο

Ο δείκτης προσδοκιών του ινστιτούτου Ifo αυξήθηκε στο 91,2 τον Μάρτιο από 88,4 τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας όλες τις προβλέψεις των οικονομολόγων σε έρευνα του Bloomberg

Οι επιχειρηματικές προοπτικές της Γερμανίας βελτιώθηκαν απροσδόκητα στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, αψηφώντας την πρόσφατη αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Ο δείκτης προσδοκιών του ινστιτούτου Ifo αυξήθηκε στο 91,2 τον Μάρτιο από 88,4 τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας όλες τις προβλέψεις των οικονομολόγων σε έρευνα του Bloomberg, όπου η μέση εκτίμηση ανέμενε μικρή πτώση. Ο δείκτης των τρεχουσών συνθηκών αυξήθηκε επίσης.

«Παρά τις αναταράξεις σε κάποιες διεθνείς τράπεζες, η γερμανική οικονομία σταθεροποιείται», δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος του Ifo, Κλέμενς Γουστ, σε ανακοίνωσή του.

Η γερμανική οικονομία παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης τους τελευταίους μήνες, ακόμη και αν οι αναλυτές εξακολουθούν να προβλέπουν ήπια ύφεση στο εξάμηνο έως τον Μάρτιο. Όμως η κατάρρευση της Silicon Valley Bank στις ΗΠΑ και η έκτακτη διάσωση της Credit Suisse  έχουν ταρακουνήσει τους επενδυτές και έχουν εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ευρύτερη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού κλάδου σε μια εποχή που τα επιτόκια εκτοξεύονται και ο πληθωρισμός είναι υψηλός.

Την Παρασκευή, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η Deutsche Bank, βρέθηκε στο επίκεντρο ενός νέου sell off. Η μετοχή της σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και μια τριετία και ο Καγκελάριος Σολτς έσπευσε να την υπερασπιστεί. Σήμερα η μετοχή της γερμανικής τράπεζα ενισχύεται σχεδόν κατά 4%.

Διαβάστε ακόμη

Πόσο κοστίζει τώρα η απόκτηση στέγης – Η εικόνα στα στεγαστικά δάνεια και το δίλημμα «σταθερό ή κυμαινόμενο επιτόκιο» (πίνακας)

Το vertigo, η διαπλοκή και ο πρωθυπουργός «Φου», το Ωνάσειο πήρε ολίγον Prodea, το σφυρί στην οικία Ψυχάρη και η μάχη στην Αλεξανδρούπολη 

Το παρασκήνιο ενός ηχηρού διαζυγίου: Γιατί οι Εγγλέζοι έδιωξαν τον Καμπουρίδη (pics)

Exit mobile version