Ευρώπη

Sofagate: Οι Ιταλοί υπέρ του Ντράγκι για τον Ερντογάν και τον χαρακτηρισμό «δικτάτορας»

  • newsroom


Σύμφωνα με δημοσκόπηση, οι Ιταλοί εγκρίνουν τη στάση του Ντράγκι προς τον Ερντογάν, αλλά πολλοί θα ήθελαν να ήταν ακόμη αυστηρότερη

Τo 38% των Ιταλών εγκρίνει τη στάση του Μάριο Ντράγκι προς τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις δηλώσεις με τις οποίες τον χαρακτήρισε «δικτάτορα», σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Swg.

Παράλληλα, το 23% θεωρεί ότι «θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο αυστηρός», ενώ το 18% των ερωτηθέντων απαντά ότι «είναι λάθος, διότι με τον τρόπο αυτό τίθενται σε κίνδυνο οι σχέσεις με την Τουρκία». Το 21% δεν ήταν σε θέση να εκφέρει γνώμη.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στη Λιβύη, το 69% του στατιστικού δείγματος είναι της άποψης ότι πρέπει να ασκηθούν εντονότερες πιέσεις επί της κυβέρνησης της Τρίπολης, για να βελτιωθεί η κατάσταση των ξένων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα, ενώ 21% δεν έχει σαφή γνώμη και το 10% είναι αντίθετο.

Τέλος, στην ερώτηση αν η Ιταλία πρέπει να αναλάβει πιο δυναμικό ρόλο στη βόρειο Αφρική από οικονομικής και πολιτικής απόψεως, το 57% απαντά καταφατικά, το 28% δεν έχει διαμορφώσει άποψη επί του θέματος και το 15% είναι αντίθετο.

Διαβάστε ακόμη

Η Κίνα οδηγεί σε άνοδο το παγκόσμιο εμπόριο και τις ναυλαγορές

Κλιμακωτή μείωση του προστίμου για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις

Wall Street: Boeing και Nike προκαλούν αναταράξεις στον Dow Jones