Ευρώπη

SPD: Ο Nord Stream 2 να μην συνδέεται με τις πολιτικές διαμάχες της Ρωσίας

  • newsroom


Ο αμφιλεγόμενος αγωγός, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία, περιμένει ακόμα την έγκριση από τις γερμανικές ρυθμιστικές Αρχές

Καμία σύνδεση με τις πολιτικές και ανθρωπιστικές διαμάχες που έχει η Γερμανία με τη Ρωσία δεν έχει ο Nord Stream 2, τονίζει σήμερα στο Reuters υψηλός αξιωματούχος του SPD.

Ο αμφιλεγόμενος αγωγός, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία, έχει ολοκληρωθεί από τον Σεπτέμβριο, αλλά περιμένει ακόμα την έγκριση από τις γερμανικές ρυθμιστικές Αρχές.

Κατά καιρούς, κάποιοι Γερμανοί πολιτικοί έχουν αναφέρει ότι η χώρα τους πρέπει να μπλοκάρει τον Nord Streal 2, λόγω των διαφωνιών που υπάρχουν με τη Ρωσία για την πολιτική της σε ό,τι αφορά την πολιτική και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ωστόσο, ο γενικός γραμματέας του SPD, Κέβιν Κούνερτ, είπε στο Reuters ότι «ο Nord Stream 2 είναι σχεδόν συνδεδεμένος με το δίκτυο και μόνο η έλλειψη νομικών αδειών εμποδίζει την έναρξη της λειτουργίας του».

«Κάποια στιγμή θα πρέπει να υπάρξει πολιτική και νομική ειρήνη σε αυτό το θέμα», επισήμανε ο ίδιος.

Επίσης, ο Κέβιν Κούνερτ τόνισε ότι το πρότζεκτ αυτό, του οποίου ηγείται η Gazprom, δεν θα πρέπει να συνδέεται με τις αντιδράσεις στις εδαφικές διενέξεις της Ρωσίας με την Ουκρανία, για τις οποίες το Βερολίνο έχει σαφείς θέσεις και διπλωματική στρατηγική.

Όπως επισημαίνει το Reuters, η στάση του SPD απέναντι στον Nord Stream 2 αντικατοπτρίζει τη θέση του CDU και της Άνγκελα Μέρκελ, η οποία έχει δηλώσει ότι ο αγωγός αποτελεί ένα καθαρά εμπορικό έργο, γραμμή με την οποία συνεχίζει για τη Γερμανία και ο Όλαφ Σολτς.

Διαβάστε ακόμη

Willem Jonker (EIT Digital):  Εξαγορές – ρεκόρ το 2021 για το ελληνικό οικοσύστημα

Νέο πλήγμα λόγω Όμικρον: O τουριστικός κλάδος ποντάρει τώρα στο καλοκαίρι

Γερμανικός Τύπος: Μια νέα ενεργειακή εποχή για την Κρήτη