Ευρώπη

Spiegel: Προσφορές από 7 εταιρείες στη Γερμανία για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού

  • newsroom


Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας ήρθε σε επαφή με 29 εταιρείες IT με ταχεία διαδικασία δημόσιου διαγωνισμού

Επτά εταιρείες τεχνολογίας πληροφοριών (IT) έχουν υποβάλει προσφορές στο ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας στη Γερμανία για το σχεδιαζόμενο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Όπως αναφέρει το περιοδικό Spiegel, το υπουργείο θεωρεί την ανάγκη προμήθειας ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού εξαιρετικά επείγουσα, καθώς η ΕΕ ασκεί πιέσεις για τη γρήγορη έκδοσή του.

Για τον λόγο αυτόν, το υπουργείο ήρθε σε επαφή με 29 εταιρείες IT με ταχεία διαδικασία δημόσιου διαγωνισμού -σύμφωνα πάντα με το γερμανικό περιοδικό. Η περίοδος προσφοράς είχε διάρκεια πέντε ημερών και έληξε τη Δευτέρα (1/3/2021).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το λογισμικό πρέπει να μπορεί να επεξεργάζεται 200.000 εμβολιασμούς την ώρα και 5 εκατ. την εβδομάδα. Επίσης, θα πρέπει να αλληλεπιδρά με μια ευρωπαϊκή λύση και η τεχνολογία του να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κέντρα εμβολιασμού και ιατρεία.

Το κόστος κάθε πιστοποιητικού δεν θα πρέπει να ξεπερνά το μισό ευρώ.

Ακόμη, η εταιρεία που θα αναλάβει την ανάπτυξη του λογισμικού θα πρέπει να το έχει έτοιμο για λειτουργία ως ολοκληρωμένη λύση σε διάστημα μόλις οκτώ εβδομάδων. Το τελευταίο θεωρείται αρκετά φιλόδοξο, καθώς τα προηγούμενα προγράμματα ψηφιοποίησης απαιτούσαν περισσότερο χρόνο για να είναι ολοκληρωμένα.

Μάλιστα, στην προκειμένη περίπτωση τα πράγματα είναι πιο σύνθετα, επειδή στη διαδικασία πρέπει να συμμετάσχει και ο ομοσπονδιακός υπεύθυνος προστασίας δεδομένων -στον οποίο σύμφωνα με το περιοδικό μέχρι τα μέσα της εβδομάδας δεν είχε υποβληθεί «κανένα σχέδιο από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού».

Διαβάστε ακόμη

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Νέες πληρωμές 122 εκατ. ευρώ

ΕΛΣΤΑΤ: Ύφεση 8,2% και όχι 10,5% το 2020 – Επίδοση καλύτερη των εκτιμήσεων

Χαλυβουργική – Arcadia: Αντίθετες πορείες – Ποια είναι η οικολογική και ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία των Αγγελόπουλων

Απόρρητο Απόρρητο