Οι κενές θέσεις εργασίας στη Ευρωπαϊκή Ένωση ανήλθαν στο 14,5% του διευρυμένου εργατικού δυναμικού κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021, ήτοι ηλικίες 15-74 ετών, σύμφωνα με σχετικό δείκτη της Eurostat.

Ο συγκεκριμένος δείκτης, ο οποίος εκτός από τους ανέργους συμπεριλαμβάνει τους μη αναζητούντες εργασία, όσους αναζητούν εργασία αλλά δεν είναι αμέσως διαθέσιμοι, αλλά και όσους βρίσκονται σε καθεστώς υποπαπασχόλησης.

Πιο αναλυτικά, το δεύτερο τρίμηνο του 2021, οι άνεργοι αντιπροσώπευαν σχεδόν το μισό του συνολικού ποσοστού δηλαδή το 7,0% του διευρυμένου εργατικού δυναμικού στην ΕΕ.

Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, οι κενές θέσεις εργασίας ως ποσοστό επί του εργατικού δυναμικού ήταν περισσότερες στην Ισπανία (25,1% του διευρυμένου εργατικού δυναμικού) και στην Ιταλία (23,6%).

Η Ελλάδα, από την πλευρά της, βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 23,2%.

Αντιθέτως, τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Τσεχία (4,6%), στη Μάλτα (5,8%) και στην Πολωνία (6,2%).

Η ανεργία ήταν η μεγαλύτερη συνιστώσα για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο του 2021, εκτός από την Ιταλία και την Ολλανδία.

Στην Ιταλία, η κατηγορία «άτομα διαθέσιμα για εργασία που δεν αναζητούν εργασία» αντιπροσώπευαν το 11,5% του διευρυμένου εργατικού δυναμικού και συνέβαλαν περισσότερο στο τελικό αποτέλεσμα. Στην Ολλανδία, οι «υποαπασχολούμενοι εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης» (6,0% του εκτεταμένου εργατικού δυναμικού) συνέβαλαν περισσότερο.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς προβλέπεται να κινηθούν οι τιμές των κατοικιών στην Ελλάδα – Ποιες είναι οι νέες τάσεις

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Απέδωσε στον προϋπολογισμό €1,86 εκατ.

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα μαμούθ για 10.000 ανέργους – Ποιους αφορά