Τα πρωτότυπα σενάρια δύο επεισοδίων της αγαπημένης σειράς «Friends» θα βγουν στο σφυρί από τον οίκο Hanson Ross στη Βρετανία. Πρόκειται για προσχέδια του φινάλε της τέταρτης σεζόν, τα οποία βρέθηκαν το 1998 σε κάδο απορριμάτων από ένα μέλος του προσωπικού του Fountain Studios, στο Wembley, όπου γυρίστηκαν τα δύο επεισόδια.

Η Αμάντα Μπάτλερ, εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών Hanson Ross στο Royston του Hertfordshire, δήλωσε ότι κανονικά θα έπρεπε να είχαν καταστραφεί «για να μην διαρρεύσει το τέλος».

Όπως μεταδίδει το BBC, τα σενάρια αναμένεται να πωληθούν για 600 έως 800 λίρες.

Χρησιμοποιήθηκαν για το φινάλε της σεζόν για τα δύο μέρη του επισοδείου με τίτλο «The One With Ross’s Wedding».

Μέλη του βασικού καστ, μεταξύ των οποίων ο Μάθιου Πέρι, η Τζένιφερ Άνιστον και ο Ντέιβιντ Σουίμερ, γύρισαν σκηνές στην Αγγλία για τις ανάγκες των εν λόγω επισοδείων.

Ο πωλητής, ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομά του, εργαζόταν στα Fountain Studios μέχρι το 1999, αλλά είχε κρατήσει τα σενάρια σε ένα συρτάρι για χρόνια.  «Θυμάμαι ότι αναρωτιόμουν σε ποιο μέλος του καστ θα μπορούσαν να ανήκουν», είπε στο βρετανικό δίκτυο.

«Όταν αποφάσισα να κάνω ξεσκαρτάρισμα στο γραφείο μου έβαλα όλα τα χαρτιά σε ένα μεγάλο χαρτόκουτο, έχοντας ξεχάσει ότι τα σενάρια ήταν εκεί. Κατέληξαν σε ένα συρτάρι στο κομοδίνο και από τότε βρίσκονται εκεί. Θα μπορούσα πολύ εύκολα να τα είχα πετάξει», δήλωσε ο πωλητής.

«Αυτά τα σενάρια αξίζει να ανήκουν σε έναν μεγάλο θαυμαστή της σειράς», πρόσθεσε.

Η δημοπρασία θα γίνει στις 12 Ιανουαρίου μαζί με ένα φούτερ παραγωγής και μία σειρά DVD των Friends. Υπάρχει ένα αυτοκόλλητο στα σενάρια με το όνομα του σκηνογράφου John Lanzer, οπότε πιθανώς να ήταν δικά του», είπε.

Η Μπάτλερ παραδέχτηκε ότι είναι μεγάλη θαυμάστρια των Friends, προσθέτοντας: «Είναι απλά σουρεαλιστικό να το διαβάζεις και να βλέπεις γραπτώς αυτό που έχεις δει στην οθόνη». Προειδοποίησε δε ότι οι φανατικοί φίλοι της σειράς μπορεί να προσφέρουν πολλά περισσότερα για να τα αποκτήσουν».

Διαβάστε ακόμη

ΕΝΦΙΑ: Έρχεται έκπτωση έως 10% για 1 εκατ. ακίνητα

EE: Σε μερική συμφωνία για τη στήριξη της Ουκρανίας έως το 2027

Τα επιχειρήματα Μητσοτάκη για «ναι» στον γάμο και «όχι» στην παρένθετη μητέρα για τα ομόφυλα ζευγάρια (vid)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ