Προειδοποίηση για το ενδεχόμενο μεγάλων καθυστερήσεων στα αεροδρόμια της Βρετανίας κατά την περίοδο των φετινών πασχαλινών διακοπών απηύθυνε σήμερα η Ένωση Διαχειριστών Αεροδρομίων (ΑΟΑ). Στέλεχος της Ένωσης μιλώντας στο BBC επικαλέστηκε τη χρόνια έλλειψη προσωπικού ελέγχων επιβίβασης (check-in), αλλά και τις ελλείψεις στο προσωπικό της ασφάλειας αεροδρομίων.

«Αναμένουμε ότι θα υπάρχουν ουρές στις ώρες αιχμής για την περίοδο του Πάσχα» δήλωσε συγκεκριμένα, η Κάρεν Ντι εκτελεστική διευθύντρια της Ένωσης Διαχειριστών Αεροδρομίων (ΑΟΑ).

Η ίδια, επεσήμανε ότι ο αναφερόμενος τομέας θα πρέπει να προσλάβει «δεκάδες χιλιάδες» υπαλλήλων για την κάλυψη των αναγκών, καθώς οι περιορισμοί εξάπλωσης της COVID-19 καταργούνται.

Το αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο από μόνο του, έχει ανάγκη επιπλέον προσωπικού 12.000 υπαλλήλων, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Ντι.

“Έχουμε αρχίσει τη σχετική διαδικασία πριν από αρκετό χρόνο, αλλά με αυτές τις μεγάλες ανάγκες προσωπικού υπό τις περιοριστικές συνθήκες που υπάρχουν στην αγορά εργασίας, θα απαιτηθεί δυστυχώς αρκετός χρόνος” πρόσθεσε η ίδια.

Τόσο οι οδηγοί φορτηγών, όσο και οι οδηγοί οχημάτων βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλες καθυστερήσεις για την επιβίβασή τους σε φέρι μποτ στο λιμάνι του Ντόβερ.

Διαβάστε ακόμα:

Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Από τα σπίρτα και τα κρουασάν, στις σοκολάτες της ΙΟΝ και τη ΜΕΒΓΑΛ

Επιδότηση καυσίμων: Από σήμερα φθηνότερο για όλους το πετρέλαιο κίνησης (pics)

«Φωτιά» οι τιμές για σπίτια στην Αθήνα: Πόσο κοστίζουν καινούρια και παλιά διαμερίσματα σε όλα τα προάστια (πίνακες)