Σύγχρονος τρόπος ζωής. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στέκονται μπροστά από μία οθόνη είτε πρόκειται για τηλεόραση είτε για λάπτοπ είτε για το απαραίτητο πλέον κινητό τηλέφωνο. Οι ώρες έκθεσης σε οθόνες αν και διαφοροποιούνται από άνθρωπο σε άνθρωπο αυξάνονται για το μεγαλύτερο ποσοστό καθώς δεν μπορεί να τις αποφύγει αφού αποτελούν το κύριο μέσο εργασίας.

Παράλληλα, στο μέτωπο των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος προστίθεται και η κλιματική αλλαγή όπου σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες συμβάλλει και αυτή σημαντικά στην αύξηση των κρίσεων πονοκεφάλου και ημικρανίας.

Σύμφωνα μάλιστα με τα τελευταία στοιχεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS), οι άνθρωποι που επηρεάζονται από ημικρανίες στο Ηνωμένο Βασίλειο φτάνουν τα 6 εκατομμύρια. Οι κρίσεις ημικρανιών χωρίζονται κυρίως σε δύο κατηγορίες: τις χρόνιες ημικρανίες που εμφανίζονται περισσότερο από 15 φορές το μήνα και τις επεισοδιακές ημικρανίες, οι οποίες εμφανίζονται 4 έως 15 φορές τον μήνα.

Σήμερα, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Φροντίδας (NICE) ήρθε να δώσει λύση ακριβώς σε αυτό. Μέσω του τελικού προσχεδίου οδηγιών, το οποίο δημοσιεύθηκε σήμερα, έδωσε το πράσινο φως στην πρώτη θεραπεία από του στόματος για την πάθηση των ημικρανιών.

Η Χέλεν Νάιτ, διευθύντρια αξιολόγησης φαρμάκων του ινστιτούτου δήλωσε ότι «ανταποκριθήκαμε στους ανθρώπους που είτε έχουν αλλεργία στις ενέσεις είτε φοβούνται την βελόνα» ενώ ο υπουργός Υγείας Άντριου Στίβενσον δήλωσε ότι «θα βοηθήσει τις επαναλαμβανόμενες κρίσεις ημικρανίας εκεί που τα άλλα φάρμακα αποτύγχαναν».

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στην Deutsche Welle