Ευρώπη

Τουρισμός: Ο Μπόρις Τζόνσον προτείνει «stand – by» στους Βρετανούς

  • newsroom


Η αγωνία παρατείνεται για τους Έλληνες ξενοδόχους - Ανοίγει λιανεμπόριο και καταστήματα στις 12 Απριλίου - Δεν υιοθετεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού για το εσωτερικό της χώρας

Να μην προχωρήσουν ακόμη σε κρατήσεις για το καλοκαίρι ζητά από τους Βρετανούς πολίτες ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος διέψευσε  τις εκτιμήσεις και δεν ανακοίνωσε το άνοιγμα των συνόρων για τις 17 Μαΐου.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπογράμμισε πάντως ότι θα ενημερώσει εγκαίρως τους πολίτες αν η τρέχουσα απαγόρευση ταξιδιών στο εξωτερικό θα αρθεί στις 17 Μαΐου ή θα παραταθεί έως τουλάχιστον τα τέλη Μαΐου.

Οι ανακοινώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού αναμένονταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη χώρα μας ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού που έχει ανακοινωθεί για τις 14 Μαΐου και με δεδομένο ότι οι Βρετανοί τουρίστες αποτελούν σημαντικό ποσοστό των αφίξεων στη χώρα μας .

Ωστόσο όποτε και εάν αρθεί η απαγόρευση των ταξιδιών για τους Βρετανούς πολίτες αυτή θα εφαρμοστεί με το σύστημα του «φωτεινού σηματοδότη» δηλαδή με κατάταξη των χωρών σε τρία χρώματα «πράσινο», «πορτοκαλί» και «κόκκινο» ανάλογα με την επιδιμιολογική κατάσταση και τον ρυθμό εμβολιασμών που θα έχουν επιτύχει.

Ανοίγουν καταστήματα και λιανεμπόριο στις 12 Απριλίου 

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα επιβεβαίωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων για τα νέα μέτρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, δηλώνοντας ότι από τις 12 Απριλίου ανοίγουν ξανά οι παμπς, τα καταστήματα λιανικής, τα γυμναστήρια, τα γυμναστήρια και τα κομμωτήρια.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης όπως είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος θα πάει σε μια παμπ για να απολαύσει ένα ποτήρι μπύρα, ενώ δεν έκανε καμιά αναφορά για τους κλάδους της εστίασης και της φιλοξενίας.

Ερωτηθείς για τη χρήση του ψηφιακού πιστοποιητικού (ή «διαβατηρίου εμβολιασμού»)  το οποίο και αναμένονταν να υιοθετηθεί και στο εσωτερικό της χώρας για το «άνοιγμα» δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων απάντησε ότι είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τα διεθνή ταξίδια, δεν είναι όμως ένα μέτρο το οποίο «πρέπει να ζητάμε όταν οι πολίτες πηγαίνουν στις παμπς ή στα καταστήματα».

Διαβάστε ακόμα: 

Ποιες περιοχές της Ελλάδας κρατούν τα… σκήπτρα των καταθέσεων – Πόσο αυξήθηκαν τα ποσά ανά λογαριασμό

Νέο μοντέλο με ελαστικό 8ωρο και ψηφιακή κάρτα εργασίας

Lockdown: Τι αλλάζει τις καθημερινές – Πότε επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο (vid)

Απόρρητο Απόρρητο