Ευρώπη

Τζόνσον: Να συνηθίσουμε στην ιδέα του επανεμβολιασμού κατά του κορωνοϊού

  • newsroom


Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δήλωσε στο Κοινοβούλιο ότι οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα επανεμβολιαστούν το φθινόπωρο

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα (10/2) ότι οι Βρετανοί θα πρέπει να αναμένουν ότι θα λάβουν επαναληπτικούς εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού στο μέλλον, για να συμβαδίζουν με τις μεταλλάξεις του ιού.

Την ώρα που τα εμβόλια αποστέλλονται σε ολόκληρο τον κόσμο, ερευνητές εξετάζουν μικροαλλαγές και ενισχυτικές δόσεις, προκειμένου να τα καταστήσουν πιο αποτελεσματικά απέναντι στα νέα παραλλαγμένα στελέχη του ιού, κάποια εκ των οποίων φαίνεται να εξαπλώνονται πιο γρήγορα.

Μεταξύ αυτών που απασχολούν περισσότερο τους επιστήμονες και τους ειδικούς σε θέματα δημόσιας υγείας, είναι η λεγόμενη βρετανική, η νοτιαφρικανική και η βραζιλιάνικη μετάλλαξη.

Νέος εμβολιασμός το φθινόπωρο

«Νομίζω ότι θα πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι θα εμβολιαστούμε και θα επανεμβολιαστούμε το φθινόπωρο, καθώς αντιμετωπίζουμε αυτές τις νέες παραλλαγές», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας στο Κοινοβούλιο.

Η Βρετανία έχει ήδη χορηγήσει πάνω από 12,6 εκατ. αρχικές δόσεις εμβολίων κατά του Covid-19 και οδεύει προς την επίτευξη του στόχου της να εμβολιάσει όλους τους ανθρώπους που ανήκουν στις τέσσερις πιο ευπαθείς ομάδες έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters, η πανδημία του Covid-19, από τότε που εμφανίστηκε στην Κίνα στα τέλη του 2019, έχει στοιχίσει τη ζωή σε 2,34 εκατ. ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, με τη Βρετανία να βρίσκεται μεταξύ των χωρών που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα.

Διαβάστε ακόμη

Ελκυστικές προσφορές για τα POS της Πειραιώς

Γιατί οι Αυστριακοί της Pipelife βάζουν λουκέτο στο εργοστάσιο της Θήβας

«Μικραίνει» το mega οικιστικό των 400 κατοικιών των Hines – Henderson στη Βούλα

 

Απόρρητο Απόρρητο