Ευρώπη

Βιέννη: «Στοπ» στην αισχροκέρδεια από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας

  • newsroom


Πολλοί εξ αυτών επωφελούνται από την εκτόξευση τιμών λόγω της ενεργειακής κρίσης, αν και πωλούν ηλεκτρική ενέργεια προερχόμενη από ανανεώσιμες πηγές

Η Αυστρία αναζητεί τρόπους για να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι ακόμη και οι πάροχοι που προμηθεύουν ηλεκτρική ενέργεια προερχόμενη από ανανεώσιμες πηγές επωφελούνται από τις αυξημένες τιμές του φυσικού αερίου που συμπαρασύρουν τις τιμές της ενέργειας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Αυστρίας.

«Αυτή η ασυνήθιστη κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατανοηθεί στις περιπτώσεις των εταιρειών ενέργειας στις οποίες συμμετέχει το κράτος», σχολιάζεται στην ανακοίνωση, που απηχεί τις δηλώσεις του αυστριακού καγκελαρίου Καρλ Νεχάμερ σε χθεσινή του συνέντευξη, δηλώσεις που οδήγησαν σε πτώση της μετοχής της κρατικής Verbund AG, της μεγαλύτερης παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας στην Αυστρίας που βασίζεται κατά 90% στην υδροηλεκτρική ενέργεια.

Το αυστριακό κράτος κατέχει επίσης το 31,5% των μετοχών της εταιρείας ενέργειας OMV.

Το αυστριακό υπουργείο Οικονομικών εξετάζει, κατόπιν συστάσεως του καγκελαρίου, «διάφορες προτάσεις και μοντέλα» για την άμβλυνση της παρούσας κρίσης. «Το κράτος δεν πρέπει να επωφελείται από την παρούσα κρίση την ώρα που οι πολίτες υποφέρουν από την ραγδαία αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του αυστριακού υπουργείου Οικονομικών.

Διαβάστε ακόμη:

Το πακέτο Μητσοτάκη και οι… εκλογές, οι Μπάκοι πουλάνε και φεύγουν από την Ελλάκτωρ, οι υψηλοί καλεσμένοι από τη Γαλλία και οι Κρητικοί που δοκιμάζονται 

Φυσικό αέριο: Οι τιμές στην Ευρώπη τραβούν ξανά την ανηφόρα

Έρχεται το προ συμπληρωμένο έντυπο Ε9