Ευρώπη

Βιλερουά (ΕΚΤ): Ο πληθωρισμός θα μειωθεί κάτω του 2% σε έναν χρόνο

  • newsroom


Ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει καθώς οι οικονομίες επιστρέφουν σε πιο φυσιολογικά επίπεδα, αν και υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα για το πόσο σύντομα θα συμβεί αυτό

Κάτω από τον στόχο της ΕΚΤ του 2% θα μειωθεί ο πληθωρισμός μέσα σε ένα έτος, τόνισε το μέλος του δ.σ. της Τράπεζας, Φρανσουά Βιλερουά Ντε Γκαλό.

Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008 τον Σεπτέμβριο καθώς οι οικονομίες ανέκαμψαν από την κρίση του κορωνοϊού, τροφοδοτώντας μια αύξηση των τιμών της ενέργειας.

Οι φορείς χάραξης πολιτικής αναμένουν ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει καθώς οι οικονομίες επιστρέφουν σε πιο φυσιολογικά επίπεδα, αν και υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα για το πόσο σύντομα θα συμβεί αυτό.

“Ο πληθωρισμός θα πρέπει σε γενικές γραμμές να διαμορφωθεί κάτω του 2% σε ένα χρόνο”, ανέφερε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας και μέλος της ΕΚΤ, σε επιχειρηματικό συνέδριο στη Γαλλία.

Διαβάστε ακόμα

Γιώργος Mούχαλης: Από το πρατήριο τσιγάρων, στην επιτυχία των Kiosky’s και στο χρυσό deal με την Delivery Hero

Τα funds πάνε κι έρχονται για νέες μπίζνες στην Αθήνα, οι Βίκινγκς αγοράζουν ελληνικά, ο Φέσσας δεν πουλάει και ο Στάσσης… μελετάει 

Όμιλος Σαρακάκη: Με δυνατές «άμυνες», αλλά και «ουδέν νεώτερον» για τα δάνεια