Ευρώπη

Βρετανία: Ανοίγει ο τουρισμός μετά από 16 μήνες

  • newsroom


Ο τουριστικός κλάδος στη Βρετανία υποστηρίζει πάνω από μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας

Η Μεγάλη Βρετανία ανοίγει τα σύνορα της μετά από 16 ολόκληρους μήνες. Οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από ΗΠΑ και ΕΕ θα εξαιρούνται της δεκαήμερης καραντίνας από τη Δευτέρα 2 Αυγούστου, δίνοντας ζωτικής σημασίας ανάσα στον τουριστικό κλάδο αλλά και ουσιαστική ώθηση στην οικονομία.

Στα διαδικαστικά της απόφασης, η εξαίρεση της καραντίνας αφορά όχι μόνο αυτούς που έρχονται από πράσινες, αλλά και από πορτοκαλί χώρες της βρετανικής λίστας, που είναι άλλωστε και η πλειοψηφία, ενώ για όλους παραμένει απαραίτητη προϋπόθεση αρνητικό τεστ πριν την είσοδό τους στη χώρα -ακόμα και γρήγορο τεστ αντιγόνων- αλλά και άλλο ένα PCR τεστ τη δεύτερη ημέρα της διαμονής τους.

Ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς στην επίσημη ανακοίνωσή του δήλωσε ότι «είναι ένα ακόμα πολύ σημαντικό βήμα. Είτε αφορά την επανένωση μιας οικογένειας, είτε για μια επιχείρηση που επωφελείται, σίγουρα είναι κάτι που όλοι μπορούμε να χαρούμε».

«Ένα φανταστικό βήμα που θα δώσει σε έναν κλάδο 28 δισ. λιρών, που υποστηρίζει πάνω από μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας, τη δυνατότητα να ξαναξεκινήσει» δήλωσε ο Τζος Κροφτ, πρόεδρος του οργανισμού εισερχόμενου τουρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο (UKinbound).

Διαβάστε περισσότερα στο dw.com