Ευρώπη

Βρετανία: Χωρίς καραντίνα οι εμβολιασμένοι από ΕΕ και ΗΠΑ

  • newsroom


Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας, το μέτρο αυτό δεν εφαρμόζεται στις αφίξεις από τη Γαλλία

Χωρίς καραντίνα θα διαμένουν στην Αγγλία όσοι ταξιδεύουν από τις ΗΠΑ και τις χώρες της ΕΕ και είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας, το μέτρο αυτό, το οποίο ζητούσαν οι εκπατρισμένοι και ο τομέας του τουρισμού, θα τεθεί σε ισχύ από τις 04:00 (06:00 ώρα Ελλάδας) τη Δευτέρα 2 Αυγούστου.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας, το μέτρο αυτό δεν εφαρμόζεται στις αφίξεις από τη Γαλλία.

Για τις χώρες που κατατάσσονται στην «πορτοκαλί» κατηγορία, που είναι η μεγάλη πλειονότητα των τουριστικών προορισμών, μεταξύ των οποίων η ΕΕ και οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία επιβάλλει καραντίνα τουλάχιστον πέντε ημερών στους ταξιδιώτες και κοστοβόρα τεστ.

Ήδη έχει εξαιρέσει από την καραντίνα τους ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί από το βρετανικό σύστημα υγείας, αλλά όχι εκείνους που έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό, προς μεγάλη απογοήτευση των εκπατρισμένων Βρετανών στις χώρες αυτές, καθώς για εκείνους κάθε επιστροφή στη χώρα τους είναι πολύ δύσκολη.

Στο εξής, η Αγγλία θα εφαρμόσει το ίδιο μέτρο στους εμβολιασμένους στην ΕΕ ή στις ΗΠΑ, για τις αφίξεις από όλες τις χώρες που βρίσκονται στην «πορτοκαλί» κατηγορία, εκτός από τη Γαλλία λόγω της μετάλλαξης Βήτα. «Ξεχωριστοί κανόνες θα εξακολουθήσουν να εφαρμόζονται για τις αφίξεις από τη Γαλλία», διευκρινίζει το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση.

Εξάλλου, οι ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει επιπλέον να αποδείξουν ότι είναι κάτοικοι των ΗΠΑ, ενώ θα παραμείνει υποχρεωτικό το τεστ PCR δύο ημέρες μετά την άφιξη.

Τα μέτρα αυτά δεν αφορούν τις χώρες που κατατάσσονται από το Λονδίνο στην «κόκκινη» λίστα (Ινδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Νότια Αμερική), από όπου μπορούν να έρθουν μόνο οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου, μένοντας σε καραντίνα με δικά τους έξοδα σε ξενοδοχεία που έχουν οριστεί για αυτόν τον σκοπό.

Διαβάστε ακόμη

Ταμείο Ανάκαμψης: Μη επιστρεπτέα η χρηματοδότηση των €17,8 δισ. στην Ελλάδα

Κόρες – διάδοχοι στο τιμόνι της ελληνικής ναυτιλίας

Κατώτατος μισθός: Ποιοι δικαιούνται 928,20 ευρώ – Oι μισθοί του 2022 (πίνακες)