Ευρώπη

Βρετανία: Χαλάρωση στις θεωρήσεις εισόδου στη χώρα για να βρεθούν οδηγοί φορτηγών

  • newsroom


Οι ελλείψεις που έχει προκαλέσει η απουσία οδηγών επηρεάζουν τον αγροδιατροφικό τομέα, αλλά και εκείνον της ενέργειας, με αποτέλεσμα το κλείσιμο πρατηρίων καυσίμων

Προσωρινή χαλάρωση τους κανονισμούς για τις θεωρήσεις εισόδου στη Βρετανία ετοιμάζεται να κάνει η κυβέρνηση, προκειμένου να διευκολυνθούν περισσότεροι ξένοι οδηγοί φορτηγών και να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στη χώρα, μεταξύ άλλων και στην προμήθεια καύσιμων.

Όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον θα εκδώσει βραχυπρόθεσμα έως και 5.000 προσωρινές θεωρήσεις εισόδου (visa), καθώς ζητούνται περίπου 100.000 ξένοι οδηγοί βαρέων οχημάτων.

Η έλλειψη οδηγών προκλήθηκε από την πανδημία και το Brexit.

Η παραπάνω απόφαση θα ισοδυναμούσε με στροφή 180 μοιρών για τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, η κυβέρνηση του οποίου αυστηροποίησε τους μεταναστευτικούς νόμους μετά το Brexit και επέμεινε στην ανάγκη να μπει τέλος στην εξάρτηση της χώρας από το εργατικό δυναμικό ξένων χωρών.

Οι ελλείψεις που έχει προκαλέσει η απουσία οδηγών επηρεάζουν τον αγροδιατροφικό τομέα, αλλά και εκείνον της ενέργειας, με αποτέλεσμα το κλείσιμο πρατηρίων καυσίμων.

Σε λίγες ημέρες, τεράστιες ουρές αναμονής σχηματίστηκαν μπροστά από τα βενζινάδικα, όπου οι Βρετανοί, αψηφώντας τις εκκλήσεις της κυβέρνησης για ηρεμία, συγκέντρωναν αποθέματα καυσίμων.

«Θέλω απλά να γεμίσω για να πάω για δουλειά. Ο κόσμος γεμίζει μπιτόνια, είναι γελοίο», δήλωσε ο Μάικ Ντέιβι, οδηγός ηλικίας 56 ετών, που περίμενε για πάνω από μισή ώρα προκειμένου να βάλει βενζίνη σε έναν πρατήριο καυσίμων στο Κεντ, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Διαβάστε ακόμη

ΑΑΔΕ: Μαζικοί συμψηφισμοί οφειλών με επιστροφές φόρων, αποζημιώσεις ενοικίων και πάγιες δαπάνες

«Plan BEE»: Αποζημιώσεις για ανασφάλιστα μελίσσια που κάηκαν στις πυρκαγιές – Τι σχεδιάζει το υπουργείο

Σαντορίνη: Ο βυθός στην Καλντέρα κρύβει «μυστηριώδη» σκαλοπάτια – Επιστήμονες αναζητούν τη Χαμένη Ατλαντίδα (vid)