Ευρώπη

Βρετανία: Οι νέες κατοικίες υποχρεούνται να παρέχουν φόρτιση σε ηλεκτρικά οχήματα

  • newsroom


Τα σημεία φόρτισης θα πρέπει να υπάρχουν επίσης σε χώρους εργασίας και σούπερ μάρκετ

Την υποχρέωση να έχουν ειδικά σημεία φόρτισης για τα ηλεκτρικά οχήματα θα πρέπει να έχουν οι νέες κατοικίες στη Βρετανία, σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις που έκαναν οι αρμόδιες Αρχές της χώρας.

Όπως αναφέρει το CNBC, οι μεγάλες οικονομίες του κόσμου αναζητούν τρόπους για την κατασκευή οχημάτων με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων, που σε βάθος χρόνου θα αντικαταστήσουν τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα.

Οι αρμόδιες Αρχές της Βρετανίας ανέφεραν ότι τα σημεία φόρτισης θα πρέπει να υπάρχουν επίσης σε χώρους εργασίας και σούπερ μάρκετ, ενώ οι νέοι κανονισμοί θα ισχύουν και για κτίρια, στα οποία γίνονται μεγάλες ανακαινίσεις.

Σύμφωνα με το CNBC, η Βρετανία προχωρά σε αυτές τις κινήσεις στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να αναπτύξει τις απαραίτητες υποδομές, προκειμένου να καταφέρει να έχει σταματήσει τις πωλήσεις αυτοκινήτων βενζίνης και ντίζελ μέχρι το 2030.

Επίσης, μέχρι το 2035 θα πρέπει όλα τα καινούργια αυτοκίνητα και βαν να έχουν μηδενικές εκπομπές καυσαερίων.

«Γίνονται οι ανάλογες ρυθμίσεις, ώστε τα νέα σπίτια και κτίρια να έχουν σημεία φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα. Χάρη σε αυτές, θα τοποθετηθούν επιπλέον 145.000 σημεία φόρτισης σε ολόκληρη τη χώρα», είπε ο Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

«Να δοθούν οικονομικά κίνητρα»

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας αναφέρθηκε και στη δική του εμπειρία σε ό,τι αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα. «Δοκίμασα το πρώτο Tesla που ήταν προς πώληση στη Βρετανία. Δυστυχώς σταμάτησε στη λωρίδα υψηλής ταχύτητας M40, όμως είμαι σίγουρος ότι πλέον είναι πολύ καλύτερα», είπε ο Μπόρις Τζόνσον.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον επικεφαλής πολιτικής του «Friends of the Earth», Μάικλ Τσάιλντς, οι νέες κατοικίες θα πρέπει να διαθέτουν και χώρους για την ασφαλή στάθμευση των ποδηλάτων και πρόσβαση σε ασφαλείς ποδηλατικές διαδρομές, ενώ τα μέσα μεταφοράς θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, ώστε να αποτελούν πραγματικά μια καλή εναλλακτική λύση στην οδήγηση.

Ο ίδιος τόνισε ακόμη ότι τα αρμόδια υπουργεία θα πρέπει να δώσουν οικονομικά κίνητρα, όπως προγράμματα απόσυρσης αυτοκινήτων με ορυκτά καύσιμα, προκειμένου οι πολίτες να στραφούν σε οχήματα με πιο καθαρή ενέργεια ή και για να χρησιμοποιούν λιγότερο τα αυτοκίνητά τους.

Διαβάστε ακόμη

Γιώργος Σακελλάρης – Αmeresco: Ο Λάκωνας billionaire που άλλαξε τις συνήθειες των Αμερικανών στην κατανάλωση ενέργειας (pics)

Μετάλλαξη Όμικρον: «Είναι αργά να ανακοπεί η επέλασή της», λένε οι ειδικοί – Ποιες χώρες παίρνουν μέτρα (vid)

Τηλεργασία: Πόσοι δουλεύουν από το σπίτι στην Ελλάδα (vid)