Ευρώπη

Βρετανία: Νέα μείωση στο ποσοστό ανεργίας – Στο 4,8% το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου

  • newsroom


Ξεχωριστά στοιχεία για τον Απρίλιο εμφάνισαν περαιτέρω βελτίωση στην αγορά εργασίας με τον αριθμό των εργαζόμενων σε μισθολόγια επιχειρήσεων στη Βρετανία, να αυξάνονται κατά 97.000 από τον Μάρτιο

Σημαντική μείωση κατέγραψε η Μεγάλη Βρετανία, στα ποσοστά ανεργίας, καθώς το ποσοστό της διαμορφώθηκε αυτή τη φορά στο 4,8% κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου, σε μια περίοδο κατά την οποία η χώρα βρισκόταν σε αυστηρό lockdown, και οι προσλήψεις αυξήθηκαν περαιτέρω τον Απρίλιο.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν η ανεργία να παραμείνει στο 4,9%.

Τα στοιχεία ενισχύουν τις ενδείξεις ότι η αγορά εργασίας της Βρετανίας δεν έχει πληγεί τόσο σοβαρά όσο αναμενόταν από την πανδημία, εν μέρει εξαιτίας του τεράστιου προγράμματος επιδότησης των θέσεων εργασίας.

Ο αριθμός των ανθρώπων σε απασχόληση αυξήθηκε κατά 84.000 στο α΄ τρίμηνο του 2021, στην πρώτη αύξηση από την έναρξη της κρίσης του κορονοϊού και σε μια ισχυρότερη αύξηση από τις μέσες εκτιμήσεις.

Οι καταγεγραμμένοι ως άνεργοι μειώθηκαν κατά 121.000

Ξεχωριστά στοιχεία για τον Απρίλιο εμφάνισαν περαιτέρω βελτίωση στην αγορά εργασίας με τον αριθμό των εργαζόμενων σε μισθολόγια επιχειρήσεων στη Βρετανία, να αυξάνονται κατά 97.000 από τον Μάρτιο.

Ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις ότι οι εργοδότες θα δυσκολευτεί να καλύψει τα κενά που άφησαν πίσω τους πολλοί ξένοι εργαζόμενοι που δεν βρίσκονται πλέον στη χώρα μετά το κλείσιμο-άνοιγμα πολλών επιχειρήσεων εξαιτίας του κορονοϊού και του Brexit.

Διαβάστε ακόμη:

Ιδιωτικό χρέος: «Στο τραπέζι» κουρέματα, δόσεις, ρυθμίσεις και επιδοτήσεις 

Γρηγόρης Ζήκος (Costamare): Στόχος μας η δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης με το ελληνικό επενδυτικό κοινό

Eλλάκτωρ: Οι Ολλανδοί δεν θα αγοράσουν όλο το ποσοστό του Λ. Μπόμπολα