Ευρώπη

Βρετανία: Σε υψηλό 15ετίας οι τιμές των κατοικιών τον Νοέμβριο

  • newsroom


Η άνοδος που σε  τριμηνιαία βάση ανήλθε σε 3,4%, αντανακλά την έλλειψη ακινήτων για οικιστική χρήση, την ισχυρή αγορά εργασίας και τα χαμηλά κόστη δανεισμού

Νέο ρεκόρ καταγράφουν οι τιμές κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς σημείωσαν αύξηση κατά 8,2% τον Νοέμβριο σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με έκθεση της Halifax.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η άνοδος που σε  τριμηνιαία βάση ανήλθε σε 3,4%, αντανακλά την  έλλειψη ακινήτων για οικιστική χρήση, την ισχυρή αγορά εργασίας και τα χαμηλά κόστη δανεισμού που συνέτειναν στην αύξηση των τιμών.

Με τον μέσο όρο μίας κατοικίας στις 272.992 βρετανικές λίρες, στην έκθεση σημειώνεται ότι σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, οι τιμές ήταν 1% υψηλότερες και 3,4% σε τριμηνιαία βάση.

Ως αποτέλεσμα των κινήσεων, η μέση τιμή έφτασε σε νέο ρεκόρ, καταγράφοντας άνοδο για πέμπτο διαδοχικό μήνα, φτάνοντας σε υψηλό 15 ετών.

Η Ουαλία ηγήθηκε της αύξησης, ακολουθούμενη από τη Βόρεια Ιρλανδία, τη Σκωτία και την Αγγλία. Από την άλλη πλευρά, η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Λονδίνο «συνεχίζει να υστερεί σε σχέση με το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο όσον αφορά τον ρυθμό αύξησης των τιμών των κατοικιών».

Διαβάστε ακόμη:

Ναυλαγορές στην εποχή της Όμικρον: Ισορροπία στα φορτηγά – «Παγωμένα» χαμόγελα στα τάνκερ

Eurobank-Worldline: Στρατηγική συνεργασία για τις κάρτες – Στα €320 εκατ. η αποτίμηση

Άλλαξε χέρια το σπίτι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Γλυφάδα – Ποιος είναι ο αγοραστής