Τα 20 χρόνια δημιουργικής παρουσίας στα τεκταινόμενα της ελληνόκτητης ναυτιλίας γιόρτασε η Ammitec-Σύλλογος Επαγγελματιών Πληροφορικής Τηλεπικοινωνίας στη Ναυτιλία. Είναι ένας μη κερδοσκοπικός επιστημονικός σύλλογος, που συγκεντρώνει τους Διευθυντές ΤΠΕ ναυτιλιακών εταιρειών καθώς και στελέχη στο χώρο της πληροφορικής και τεχνολογίας στη ναυτιλία. Στοχεύει στην προώθηση του Ψηφιακού μετασχηματισμού, των σχετικών βέλτιστων πρακτικών κυβερνοασφάλειας στον παγκόσμιο ναυτιλιακό τομέα και της ενδυνάμωσης και ενίσχυσης του ρόλου του ΙΤ.

Κατά τη διάρκεια των 20 χρόνων λειτουργίας της, η Ammitec έχει μετατραπεί σε κόμβο εξειδίκευσης και ανταλλαγής τεχνογνωσίας, σε κοινότητα στελεχών πληροφορικής όπου τα μέλη ωφελούνται από τις δράσεις του συλλόγου, τα σεμινάρια, τις εκδηλώσεις με εταιρείες του χώρου αλλά και την κοινωνικοποίηση και μία δύναμη που οδηγεί και ηγείται στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ναυτιλίας.

Ως ένωση που προωθεί την καινοτομία και την ασφάλεια, η παρουσία μας είναι αισθητή σε εκδηλώσεις του κλάδου παγκοσμίως.

Όπως έχει επισημάνει ο  πρόεδρος Θεμιστοκλής Σάρδης  «η AMMITEC προέρχεται από τα αρχικά Association of Maritime Managers in Information Technology and Communications και στα ελληνικά, Σύλλογος Επαγγελματιών Πληροφορικής Τηλεπικοινωνίας στη Ναυτιλία. Τα μέλη είναι στελέχη από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες. Έχουμε δύο επίπεδα μελών. Το ένα είναι πλήρη μέλη τα οποία είναι διευθυντές πληροφορικής και το άλλο τα απλά μέλη που είναι υπάλληλοι και στελέχη πληροφορικής. Εχουμε 120 τακτικά μέλη και ο σκοπός μας είναι καθαρά επιστημονικός», είπε και προσέθεσε:

«Δεν έχουμε καμία συνδικαλιστική δραστηριότητα. Διοργανώνουμε εκδηλώσεις, παρουσιάσεις, ανταλλάσσουμε πληροφορίες μέσω ενός forum. Τα έσοδά μας πέρα από τις συνδρομές των μελών μας, είναι εταιρείες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Οι χορηγίες είναι επίτηδες χαμηλές και ίδιες για όλους».

Διαβάστε ακόμη

Μεσοπρόθεσμο: Αύξηση στο όριο δαπανών «ψαλιδίζει» τα περιθώρια για έκτακτες παροχές

Ο Απρίλιος 2024 φέρνει διπλά αναδρομικά για μητέρες – Πόσα χρήματα θα λάβουν οι εργαζόμενες

Magnum: 10 σπουδαία ελληνικά κρασιά σε φιάλη 1,5 lt

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ