search icon

Ναυτιλία

Αγγελική Φράγκου: «Η Navios Partners είναι από τις top 10 εισηγμένες στο χρηματιστήριο ναυτιλιακές εταιρείες»

Tα καθαρά έσοδα ανήλθαν στα 27,4 εκατομμύρια εκ των οποίων 16,2 εκ από τη Navios Partners και 11,2 εκ από την Navios Containers.

Έσοδα που ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια δολάρια κλείνοντας στα 108,8 εκατ. παρουσίασε για το α’ τρίμηνο του 2021 η εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο του ΝYSE, Navios Maritime Partners συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου. Η εταιρεία, στα τέλη Μαρτίου, συγχωνεύτηκε με τη Navios Maritime Containers L.P. Από τα 108,8 εκατ. τα 65,1 εκατομμύρια προήλθαν από τη Navios Partners και τα 43,7 εκατ. από την Navios Containers.

καθαρά έσοδα ανήλθαν στα 27,4 εκατομμύρια εκ των οποίων 16,2 εκ από τη Navios Partners και 11,2 εκ από την Navios Containers.

Το EBITDA έκλεισε στα 65,4 εκατ. εκ των οποίων τα 33,7 από τη Navios Partners και 22,7 από την Navios Containers.

Επίσης προέκυψε από τη συγχώνευση σημαντική αύξηση της δύναμης του στόλου κατά 65% σε αριθμό πλοίων με βάση το περσινό διάστημα.

“Είμαι ικανοποιημένη με τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου” δήλωσε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Αγγελική Φράγκου: “Η Navios Partners είναι από τις top 10 εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες με πλοία ξηρού φορτίου με στόλο από 89 πλοία εκ των οποίων 51 είναι φορτηγά και 38 μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Περιμένουμε ότι ο διαφοροποιημένος στόλος μας θα επωφεληθεί από τις ναυλώτριες εταιρείες που οδηγούν τη βιομηχανία, ενώ προσφέρει προστασία στα κάτω του κύκλου της αγοράς.
Για παράδειγμα, δεδομένης της συνεχούς ανόδου της ναυλαγοράς των εμπορευματοκιβωτίων, διορθώσαμε περίπου το 89% των διαθέσιμων ημερών για την εκμετάλλευση των πλοίων. Αντίθετα, στο ξηρό φορτίο, έχουμε περισσότερο από το 62% των διαθέσιμων ημερών ανοιχτό. Πιστεύουμε ότι αυτά τα δύο τμήματα ενισχύουν την εταιρεία”.

Διαβάστε ακόμα:  

Το μεγάλο ξεκαθάρισμα στο τραπεζικό σύστημα: Μετά την Πειραιώς σειρά παίρνει η Attica Bank  

Eurobank: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο Tier II  

Viva Wallet: Συμφωνία χρηματοδότησης $80 εκατ. από EBRD, Tencent και Breyer Capital

Exit mobile version