Η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα και τα στελέχη της κατακτούν συνεχώς νέες κορυφές και την εμπιστοσύνη ξένων εταιρειών λόγω της τεχνογνωσίας που κατέχουν. Τέτοια είναι η περίπτωση της Αγγελικής Ξυλάκη η οποία ανέλαβε Communication and Marketing Manager Νότιας Ευρώπης στον ιταλικό νηογνώμονα RINA. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο RINA, αναθέτει τα καθήκοντα του υπεύθυνου επικοινωνίας  σε μη Ιταλό και μάλιστα σε εργαζόμενο εκτός των κεντρικών γραφείων της Γένοβα.

Η Αγγελική Ξυλάκη εργάζεται στα γραφεία του νηογνώμονα στον Πειραιά όπου η ανάπτυξη είναι ραγδαία.

Πιο συγκεκριμένα το γραφείο του Πειραιά έχει στην κλάση του πάνω από 600 πλοία ελληνικών συμφερόντων, ολικής χωρητικότητας που ξεπερνά τα 18 εκατομμύρια τόνους, καλύπτοντας όλους τους τύπους. Αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει το 20% του συνολικού στόλου του RINA ο οποίος σημειώνει αύξηση της τάξεως του 15% της ολικής χωρητικότητας του διεθνούς στόλου κάθε χρόνο, όπως αναφέρει η Clarkson.

Από τα αριστερά προς τα δεξιά: Κλώντια Φιλιπόν, Institutional Relations, HR & Communication Chief Officer, RINA, Αγγελική Ξυλάκη, Ούγκο Σαλέρνο CEO RINA και Τζούλια Φαραβέλη External Communication Senior Director RINA.

Το γραφείο του Πειραιά σημειώνει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Ειδικά την τελευταία διετία, ο στόλος του ελληνικού γραφείου διπλασιάστηκε καθώς επίσης και οι εργαζόμενοι σε αυτόν. Το γραφείο σήμερα στελεχώνουν 65 ικανά στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας ενώ ανοιγουν συνεχώς καινουργιες θέσεις. Όλα αυτά συμβαίνουν με τον Σπύρο Ζολώτα επικεφαλής, Senior Director Marine, o οποίος επί σειρά ετών είναι ο άνθρωπος του RINA στον Πειραιά στηρίζοντας όχι μόνο τις ναυτιλιακές εταιρείες αλλά και τα στελέχη του 24/7.

Στο πλαίσιο αυτής της σημαντικής ανάπτυξης, είναι πρώτη φορρά που ο RINA ορίζει υπεύθυνο επικοινωνίας και Marketing, εκτός των κεντρικών γραφείων στην Γένοβα και είναι γυναίκα. Η Αγγελική Ξυλάκη, Communication and Marketing Manager Νότιας Ευρώπης έχει 12 έτη εμπειρία στο ναυτιλιακό κλάδο, αρχίζοντας ως ναυτιλιακή συντάκτρια και ακολούθως εργάστηκε σε ναυτιλιακή εταιρεία διαχείρισης πλοίων αλλά και ναυτιλιακή εταιρεία εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καταλήγοντας στον ιταλικό νηογνώμονα RINA τα τελευταία τρία έτη. Άρχισε ως Business Development Manager και σήμερα είναι η πρώτος άνθρωπος που εμπιστεύεται ο RINA να αναλάβει καθήκοντα επικοινωνίας και προβολής του οργανισμού.

Διαβάστε ακόμη

Σκρέκας: Στα 435 εκατ. ευρώ οι συνολικές επιδοτήσεις για το ρεύμα τον Δεκέμβριο (upd)

Πώς μια βίλα αξίας 4,5 εκατ. ευρώ (με νοικάρη τον Καμμένο) πουλήθηκε 1,1 εκ. ευρώ, η γρουσουζιά που έσπασε στην Ελλάκτωρ και το διαζύγιο στην Τρ. Αττικής

Ευάγγελος Αγγελίδης: «Το σχέδιο επέκτασης της Profile στο εξωτερικό και τα μεγάλα έργα στην Ελλάδα»