Στην απόκτηση 16 φορτηγών πλοίων χωρητικότητας μεταξύ 33.000-85.000 τόνων dw προχώρησε η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά NYSE Costamare συμφερόντων της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου. Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων είναι τα 10 χρόνια.

Τα πλοία δραστηριοποιούνταν στην αγορά. Δύο από αυτά έχουν ήδη παραληφθεί ενώ τα υπόλοιπα 14 θα έχουν ενταχθεί στον στόλο της εταιρείας έως τον Ιανουάριο του 2022.

Ο Γρηγόρης Ζήκος  Chief Financial Officer της είπε: ««Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την απόκτηση πλοίων ξηρού φορτίου χύδην. Αποφασίσαμε να επενδύσουμε στον  τομέα αυτόν γιατί παρέχει αυξημένες ευκαιρίες απόδοσης για τους μετόχους μας. Τα πλοία θα διαχειρίζονται μέσω της υπάρχουσας πλατφόρμας μας με επικεφαλής και   την ομάδα ξηρού φορτίου  Onassis, η οποία θα ενταχθεί στον Costamare τον Ιούλιο. Οι εξαγορές θα χρηματοδοτηθούν αρχικά με μετρητά και η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία διευθέτησης εμπορικών τραπεζικών χρεών. Λαμβάνοντας υπόψη τη φύση της επιχείρησης ξηρού χύδην, σκοπεύουμε να έχουμε χαμηλή μόχλευση έως και 60% της αξίας των περιουσιακών στοιχείων. Ανυπομονούμε να παρέχουμε μια λεπτομερή ενημέρωση για την επιχειρηματική μας στρατηγική κατά τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου».

Η ναυλαγορά ξηρού φορτίου κάνει απίστευτο ράλι ανόδου σε ιστορικά υψηλά. Ο δείκτης την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκε κατά 17,2% από τις  2.488 μονάδες στις 2.857.

Η Costamare με ιστορία 47 ετών,  είναι η τρίτη στο κόσμο εταιρεία με πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με στόλο από 87 πλοία συνολικής μεταφορικής ικανότητας 581.000 και 16 φορτηγά πλοία συνολικής  χωρητικότητας 932.000 τόνων dw.

Διαβάστε ακόμα:

Η Κίνα κατηγορεί το NATO ότι διογκώνει «τη θεωρία περί κινεζικής απειλής» (vid)

Οικογένεια Τίγκα: Πώς έπεσαν έξω οι «βασιλιάδες» της Παραλιακής

Ο Μισέλ Βουνάτσος στον Δανίκα: «Αυτό το φάρμακο για το Αλτσχάιμερ θα λυτρώσει τις οικογένειες»