Το φορτηγό πλοίο , τύπου ultramax, DSI Aquarius, χωρητικότητας 60.309 τόνων dw ναυπηγήσεως του 2016 παρέλαβε η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά Diana Shipping, συμφερόντων της Σεμίραμις Παληού. Το πλοίο ναυλώθηκε άμεσα στην ελβετικών συμφερόντων εταιρεία Engelhart CTP Freight .

Η ναύλωση άρχισε από χθες 1η Φεβρουαρίου 2023 και έχει διάρκεια κατ’ ελάχιστον έως τις 10 Ιανουαρίου του 2024 και κατά μέγιστη έως τις 25 Μαρτίου 2024. Ο ημερήσιος ναύλος είναι 14.200 δολάρια. Η εταιρεία υπολογίζει συνολικά ακαθάριστα έσοδα 4,81 εκατομμυρίων δολαρίων για την ελάχιστη συμφωνημένη περίοδο ναύλωσης. Το πλοίο είναι ένα από τα εννέα που αγόρασε η εταιρεία τον περασμένο Αύγουστο.

Η εταιρεία έχει στόλο από 43 φορτηγά πλοία , συνολικής χωρητικότητας 4,9 εκατομμυρίων dwt, με μέσο όρο ηλικίας τα 10,27 έτη. Από αυτά εννέα είναι ultramax, οκτώ panamax, έξι kasarmax, πέντε post panamax, 11 capesize και τέσσερα newcastlemax.

Στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου η εταιρεία είχε παραλάβει το φορτηγό πλοίο m/v DSI Altair, πρώην “STH Sydney”, ένα πλοίο ξηρού φορτίου Ultramax κατασκευής 2016 και χωρητικότητας 60.309 dwt.

Διαβάστε ακόμα

Οικογένεια Μαμιδάκη: Νέο «χτύπημα» με πλειστηριασμό για ακίνητο στην Αθήνα

Δ. Παπαλεξόπουλος (ΣΕΒ): Χρειάζεται ένα ευρωπαϊκό πακέτο μέτρων και κίνητρα παραμονής στην ΕΕ των βιομηχανιών

Το παρασύνθημα για τον Ανδρουλάκη, ένα γεύμα που… δεν έγινε, η Lamda και οι αθλητές του Ελληνικού, η παρέλαση του Βόλου και το καζίνο της Κρήτης