Ναυτιλία

Δρ Ιωάννης Κούστας: Αύξηση στο ποσοστό του στην Danaos από 37,1% σε 39%

  • newsroom
koustas


Τα έσοδα από τις ναυλώσεις των πλοίων του στόλου της ανέρχονται στα 1,75 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε μία περίοδο που η αγορά των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χαρακτηρίζεται από τον “πυρετό του χρυσού” αφού τα κέρδη είναι ασύλληπτα, ο δρ Ιωάννης Κούστας, αύξησε το ποσοστό του στην εισηγμένη ναυτιλιακή Danaos Shipping Co Ltd από 37,1% στο 39%.

Ο δρ Ι.Κούστα είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Πριν από λίγες ημέρες στον στόλο της προστέθηκε το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Maersk Euphrates. Πρόκειται για ένα οικολογικό πλοίο, μακράς εμβέλειας με μεταφορική ικανότητα 5.466 κουτιών. Η κατανάλωση καυσίμων είναι βελτιωμένη στο πλαίσιο της μείωσης του αποτυπώματος στο περιβάλλον.

Πρόσφατα η εταιρεία υπέγραψε νέα ναυλοσύμφωνα αξίας 378 εκατομμυρίων δολαρίων για 10 πλοία της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με τα καθαρά κέρδη προ φόρων να φθάνουν τα 280 εκατομμύρια δολάρια. Η διάρκεια των ναυλοσυμφώνων αυτών κυμαίνεται μεταξύ τριών και τεσσάρων ετών και θα αρχίσουν να ισχύουν μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου του 2022.

Με τις συμφωνίες αυτές ο συνολικός της τζίρος ξεπερνάει πλέον τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια με τον συγκεκριμένο τομέα να γνωρίζει πρωτόγνωρη άνθιση και κέρδη αφού η ζήτηση για μεταφορά εμπορευμάτων παραμένει στα ύψη.

Η εταιρεία έχει στόλο από 72 container vessels συμπεριλαμβανομένων και των έξι νεοαποκτηθέντων από την Gemini, τα οποία θα παραλάβει τον προσεχή Οκτώβριο

Το β΄ τρίμηνο του 2021 τα κέρδη της ανήλθαν στα 68,9 εκατομμύρια δολάρια αυξημένα κατά 62,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.

Η Danaos συνεχίζει να κλείνει συμφωνίες για ναυλώσεις των πλοίων της διάρκειας από τρία έως πέντε χρόνια κάποιες από τις οποίες θα αρχίσουν τον επόμενο χρόνο, το 2022. Η εταιρεία κάνει προβλέψει για περαιτέρω άνοδο της ναυλαγοράς.

Τα έσοδα από τις ναυλώσεις των πλοίων του στόλου της ανέρχονται στα 1,75 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για το α’ εξάμηνο του 2021 τα κέρδη έφθασαν τα 129,9 εκατομμύρια δολάρια– ανά μετοχή 6,17 δολάρια, έναντι 75,8 εκατομμυρίων το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020 με 3,06 δολάρια ανά μετοχή.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΝΦΙΑ: Την Τετάρτη 22/9 αναρτώνται τα ειδοποιητήρια στο Taxisnet

Ο Μουράτογλου (ΕREN) και η ΔΕΗ «ρίχνουν» €4 εκατ. για τις καμένες δασικές περιοχές της Εύβοιας

AUKUS: Πέντε πράγματα που άλλαξαν στον πλανήτη μετά τη συμφωνία των Αγγλοσαξώνων