Ναυτιλία

Έληξε η απεργία στο λιμάνι του Πειραιά

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Στις 2 Μαΐου η νέα συνάντηση των εργαζομένων με την D Ports - Ζημιές στο εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο

Eληξε από χθες το βράδυ, Τρίτης 19 Απριλίου η απεργία στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά. Η απορρύθμιση της λειτουργίας του έχει προκαλέσει προβλήματα στο εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο. Η PCT όπως επισήμαναν στο newmoney στελέχη της αγοράς “κάνει όλες τις δυνατές ενέργειες ώστε οι εργασίες να ομαλοποιηθούν σύντομα και ν εξυπηρετηθεί το εμπόριο”.

Την Πρωτομαγιά έχει προκηρυχθεί 24ωρη απεργία ενώ στις 2 Μαΐου οι εμπλεκόμενες πλευρές, ήτοι η D Ports και τα σωματεία εργαζομένων θα συναντηθούν εκ νέου για να συζητήσουν τι αυξήσεις για τη νέα 3τούς διάρκειας ΣΣΕ.

“Πιστεύουμε ότι θα επικρατήσει η λογική αφού η προτεινόμενη αύξηση είναι πλέον ικανοποιητική στην παρούσα συγκυρία και πιστεύουμε ότι η ζημιά στο εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο θα σταματήσει εδώ και μέχρι την ομαλοποίηση της λειτουργίας του λιμανιού” δήλωσαν στελέχη της αγοράς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους.

Στο μεταξύ πολλά πλοία έχουν παρακάμψει τον Πειραιά έπιασαν λιμάνια της Ιταλίας και της Τουρκίας και θα επιστρέψουν στον Πειραιά για να ξεφορτώσουν εμπορευματοκιβώτια.

Διαβάστε ακόμη

Τα γκάλοπ «μύρισαν» εκλογές, η Τράπεζα Αττικής πάει σε θρίλερ, νιετ Ρώσοι στη Marina Tower και το swingers party στη Θεσσαλονίκη

Πώς να αποφύγετε την ολική (φέτος) επίθεση των τεκμηρίων

Κωνσταντίνα Ευαγγελίου (SEPTONA): Επενδύει σε νέο εργοστάσιο για την παραγωγή πρώτης ύλης