Ναυτιλία

Γερουσιαστής Λου Ραπτάκης: Η Ναυτιλιακή βιομηχανία είναι η ψυχή της Ελλάδας

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Το δείπνο του Propeller Club Πειραιά προς τιμήν των Μελών της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ενδυνάμωση και τη συντονισμένη δράση των δύο ενώσεων για την προώθηση των συμφερόντων της ελληνικής ναυτιλίας

Προς τιμήν των μελών της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε), ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Propeller Club Πειραιά, Κωστής Φραγκούλης, παρέθεσαν δείπνο   στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.

Το παρών έδωσαν 32 μέλη νομοθετικών σωμάτων και πολιτειακών κοινοβουλίων Ελληνικής καταγωγής από έξι χώρες.

Όλα τα παρευρισκόμενα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε έλαβαν τιμητική πλακέτα από τους Κυβερνήτες του Propeller Club Πειραιά. 

Ο γερουσιαστής και Πρόεδρος της Πα.Δ.Ε.Ε Λεωνίδας Ραπτάκης, παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον Πρόεδρο του Propeller Πειραιά κ. Φραγκούλη, ανέφερε πως “όλα τα μέλη της Ένωσης αγαπούν βαθιά την Ελλάδα και είναι υπερήφανα για την καταγωγή τους”. Επισήμανε πως “η Ναυτιλιακή βιομηχανία είναι η ψυχή της Ελλάδας” και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν με τους συναδέλφους του ώστε στα κράτη τους, η Ελληνική Ναυτιλία να προστατεύεται, να ενισχύεται και όχι να τιμωρείται.


Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν να τιμηθεί η Πα.Δ.Ε.Ε,  να υπάρξει ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων  αλλά και να τεθούν ισχυρά θεμέλια συνεργασίας των δύο Ενώσεων, με κοινό στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης και του ρόλου της Ελληνικής ναυτιλίας στην οικονομία της χώρας.

Τους  καλεσμένους καλωσόρισε αρχικά η Γενική Γραμματέας του Propeller Club Πειραιά   Δανάη Μπεζαντάκου.

Στην εναρκτήρια ομιλία της βραδιάς ο Πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά, που είναι  το 2ο μεγαλύτερο Propeller Club ανάμεσα σε 72  παγκοσμίως, Κωστής Φραγκούλης  επεσήμανε μεταξύ άλλων:

“Εργαζόμαστε όλοι εντατικά, με πάθος και αγάπη ώστε η Ελληνική Ναυτιλία όχι μόνο να διατηρήσει την πρώτη της θέση παγκοσμίως, αλλά να μεγαλώσει και να εκφράσει το τεράστιο δυναμικό της, να παίξει τον γιγαντιαίο ρόλο που μπορεί να παίξει ως ηγέτης. Για να λειτουργήσει όμως όπως ένας πραγματικός ηγέτης, χρειάζεται συνεχή και καλά συντονισμένη προσπάθεια από όλους μας” και συνέχισε: “Η αποψινή βραδιά είναι μια ευκαιρία για το Propeller Club Πειραιά και την Πα.Δ.Ε.Ε  να ενώσουν δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και των Ελλήνων, να θέσουμε κοινούς στόχους ώστε η Ελληνική Ναυτιλία να ενισχύσει το ρόλο της ως κεντρικός πυλώνας της Ελληνικής οικονομίας”.

Στη συνέχεια της βραδιάς, ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας δρ. Γιώργος Πατέρας,  αναφέρθηκε στη σχέση της ναυτιλίας με το περιβάλλον και τα σημαντικά οικολογικά ζητήματα του κλάδου αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας, σημαντικό μέρος της οποίας είναι η ναυτιλία.

Τόνισε πως “η μη χρήση των ορυκτών καυσίμων δεν αποτελεί βιώσιμη λύση αυτή τη στιγμή για το περιβάλλον και τις θαλάσσιες μεταφορές, καθώς έτσι θίγεται θανάσιμα η οικονομία και πως σήμερα δεν υπάρχουν ακόμη αρκετές εμπορικά και τεχνικά βιώσιμες περιβαλλοντικές λύσεις” και προσέθεσε:

“Το κόστος των απαιτούμενων περιβαλλοντικών βελτιώσεων, δεν θα έπρεπε να βαραίνει μόνο τους πλοιοκτήτες”. Τέλος,  αναφέρθηκε και σε ένα άλλο ενδιαφέρον περιβαλλοντικό στοιχείο, τη μέριμνα και τον ενεργό ρόλο του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στην αποφυγή συγκρούσεων πλοίων με φάλαινες στις ελληνικές θάλασσες.

Για το βραβείο συνολικής προσφοράς που το Propeller Club απένειμε στην Πα.Δ.Ε.Ε,  ο Γιάννης Μπελούσης, Πρόεδρος της Επιτροπής Μελών του Propeller Club Πειραιά, αναφέρθηκε στην ιστορία της Πα.Δ.Ε.Ε που φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια από την ίδρυσή της, και το σημαντικό της έργο, προωθώντας με δυναμισμό τα ζητήματα του Ελληνισμού παγκοσμίως.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκτός των 32 μελών της Πα.Δ.Ε.Ε,   εκπρόσωποι της Ελληνικής κυβέρνησης, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο υπαρχηγός του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, η Πρόεδρος της WISTA HELLAS, εκπρόσωποι της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, ο Γ.Γ του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, η Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά, πλοιοκτήτες και στελέχη ναυτιλιακών εταιριών, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά, ο Περιφερειακός Αντιπρόεδρος Νοτίου Ευρώπης και Αφρικής του International Propeller Club, μέλη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Propeller Club Πειραιά.

Διαβάστε ακόμη:

Επιδότηση παγίων δαπανών: Εκτός λειτουργίας προσωρινά η πλατφόρμα

«Πανδημία» 48ωρων λουκέτων σαρώνει τη χώρα λόγω μη έκδοσης αποδείξεων

«Πετζετάκις» – Η πρώτη ελληνική πολυεθνική: Από το ένδοξο παρελθόν στο θλιβερό παρόν (pics)