Η ναυτιλιακή εταιρεία TMS πρώην Cardiff Marine παρέλαβε το τρίτο από τα συνολικά 8 Ultramax που ναυπηγεί. Είναι χωρητικότητας 63.500 τόνων και το όνομα αυτού «M/V Patmos» –  Ναυπηγήθηκε στις γιάρδες Nantong Xiangyu

Ο Γιώργος Οικονόμου βρέθηκε στην 33η θέση στη λίστα των 100 πιο σημαντικών ανθρώπων της παγκόσμιας ναυτιλίας που επιμελείται η βρετανική έκδοση Lloyd’s List για το 2023.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της Lloyd’s List o όμιλος TMS Group του Οικονόμου έχει περισσότερα από 40 πλοία υπό κατασκευή, αξίας άνω των αξίας 3,5 δισ. δολαρίων σε ναυπηγεία της Κορέας και της Κίνας.

Οι τελευταίες επτά παραγγελίες του ομίλου TMS αφορούν δύο suezmax δεξαμενόπλοια, ένα LR2 και τέσσερα φορτηγά Kamsarmax. Τα δύο suezmax δεξαμενόπλοια χωρητικότητας 157.000 DWT θα ναυπηγηθούν στα Jiangsu New Hantong Ship Heavy Industry.

Το LR2 θα ναυπηγηθεί στα New Times ναυπηγεία ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στα τρία. Το κάθε ένα έχει χωρητικότητα 115.000 dwt. Και τα τρία θα παραδοθούν μέσα στο 2025.

Τα τέσσερα φορτηγά Kamsarmax θα ναυπηγηθούν στις γιάρδες της Nantong Xiangyu για λογαριασμό της TMS Dry. Στο ίδιο ναυπηγείο ο όμιλος έβαλε τον περασμένο Ιούλιο παραγγελία για τέσσερα ultramax χωρητικότητας 63.500 dwt το καθένα.

Διαβάστε ακόμη

«Καύσιμα» ανάπτυξης 70 δισ. με δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις έως το 2027

Καρχαρίες: Πόσα εκατομμύρια εξοντώνουν οι άνθρωποι κάθε χρόνο

Δημόσιο: Πότε έρχονται 16.500 νέες προσλήψεις – Ποιους αφορούν (vid)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ