search icon

Ναυτιλία

«Γλυκοχαράζει» για την ναυλαγορά των φορτηγών πλοίων

Με τα αυστηρά λουκέτα και τους περιορισμούς της Κίνας Covid-19 να έχουν πλέον παρέλθει, οι ενδείξεις δείχνουν ότι το χύδην ξηρό φορτίο μπορεί να διατηρήσει την ανοδική του τάση

 χειμερία νάρκη του ξηρού φορτίου φαίνεται να έχει φτάσει στο τέλος της. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, η αγορά ξηρού χύδην φορτίου άρχισε να δείχνει κάποια σημάδια ανάκαμψης.

Ο BCI έκλεισε την εβδομάδα στις 636 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 135% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ο BPI, ο BSI και ο BHSI αυξήθηκαν κατά περίπου 57%, 43% και 15% αντίστοιχα, αν και από χαμηλά επίπεδα.

«Με τα αυστηρά λουκέτα και τους περιορισμούς της Κίνας Covid-19 να έχουν πλέον παρέλθει, οι ενδείξεις δείχνουν ότι το χύδην ξηρό φορτίο μπορεί να διατηρήσει την ανοδική του τάση» επισημαίνουν οι αναλυτές της Xclusiv Shipbrokers:

« Αν και, τα κέρδη της Rio Tinto μειώθηκαν το 2022 λόγω της αδύναμης κινεζικής ζήτησης σιδηρομεταλλεύματος, ο δεύτερος μεγαλύτερος μεταλλωρύχος στον κόσμο πιστεύει ότι η ζήτηση της Κίνας μπορεί να διαδραματίσει σταθεροποιητικό ρόλο για τις παγκόσμιες αγορές το 2023. Οι τιμές για φορτία σιδηρομεταλλεύματος με περιεκτικότητα σε σιδηρομετάλλευμα 63,5% για παράδοση στο Tianjin διαπραγματεύονται κοντά στα 131 δολάρια/τόνο, σημειώνοντας αύξηση περίπου 60% από τον Νοέμβριο του 2022  και  το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2022» και προσθέτουν:

« Η Rio Tinto δεν είναι ο μόνος όμιλος που ποντάρει στη ζήτηση της Κίνας. Ο όμιλος BHP, η μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης στον κόσμο, αναμένει ότι η ισχυρή ώθηση από την πρόσφατη απόφαση πολιτικής στην Κίνα είναι πιθανό να οδηγήσει σε θετικές προοπτικές ζήτησης στο δεύτερο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2023 & στο οικονομικό έτος 2024».

Διαβάστε ακόμη

Market Pass: Aπό το απόγευμα έως τη Δευτέρα οι πρώτες πληρωμές

Τεό Νιάρχος: Οι business του «χρυσού» γόνου με την τέχνη και τον κινηματογράφο (pic)

Κομισιόν στο newmoney: Γιατί «κόψαμε» το TikTok από υπηρεσιακές και προσωπικές συσκευές (tweet + pics)

Exit mobile version