Δύο είναι οι τελικοί διεκδικητές του «πολύφερνου» λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το  ΤΑΙΠΕΔ πρόκρινε τις δύο από τις τρεις προσφορές που είχαν κατατεθεί και πιο συγκεκριμένα του ομίλου Grimaldi και του ΟΛΘ, στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την παραχώρηση ποσοστού 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ).

Οι δύο ενδιαφερόμενοι θα κληθούν καταθέσουν νέες βελτιωτικές προσφορές στις αρχές Οκτωβρίου.

Αυτές τις ημέρες περιμένουν από το ΤΑΙΠΕΔ να ενημερωθούν για τα διαδικαστικά θέματα, μεταξύ άλλων τη διαδικασία για να καταθέσουν τις νέες προσφορές κ.ά.

Η ΟΛΗΓ Α.Ε. έχει το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Ηγουμενίτσας, του αλιευτικού καταφυγίου Σαγιάδας, του αλιευτικού καταφυγίου Πλαταριάς και του καταφυγίου σκαφών αναψυχής στα Σύβοτα, δυνάμει σύμβασης παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο. Η σύμβαση παραχώρησης έχει διάρκεια 60 έτη από την υπογραφή της και λήγει τον Φεβρουάριο του 2062.

Οι κύριες δραστηριότητες της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. αφορούν στην εξυπηρέτηση και παροχή υπηρεσιών ελλιμενισμού σε πορθμειακά πλοία (ferry boat) και πλοία Ro-Ro, τόσο εγχώριων όσο και διεθνών ακτοπλοϊκών  γραμμών. Επιπλέον, η Εταιρεία παρέχει βοηθητικές υπηρεσίες σε πλοία (υδροδότηση, ηλεκτροδότηση, επικοινωνίες κλπ.) και αξιοποιεί χερσαίες και κτιριακές υποδομές του Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Και στο Ηράκλειο

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Όμιλος Grimaldi με τον ΟΛΘ θα ανταγωνιστούν – μαζί με άλλους «μνηστήρες» για ένα ακόμα λιμάνι, αυτό του Ηρακλείου. Η διαδικασία θα εκκινήσει στις αρχές του έτους και προσφορές αναμένεται να κατατεθούν στις 18 Ιανουαρίου του 2023.

Διαβάστε ακόμα:

Μιχ. Τσικνάκης: Το επιθετικό επενδυτικό πλάνο της Cosmos Sport και τα νέα καταστήματα JD Sports

Cetracore – JetOil: Προς έκτακτη οικονομική ενίσχυση $50,3 εκατ.

AST SpaceMobile: Η εταιρεία που θα συνδέσει το κινητό μας με το… διάστημα