Η αποχώρηση από τα κοινά της ναυτιλίας μετά από 35 χρονιά εκ των οποίων τα 13 ως πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών του Θεόδωρου Βενιάμη, προκάλεσε αίσθηση στην ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα.

Ο Θεόδωρος Κόντες τέως πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας και ο Μιχάλης Λάμπρος δύο στελέχη με περισσότερα από 60 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο έστειλαν επιστολή στον Θεόδωρο Βενιάμη για να απαντήσει ο τέως πρόεδρος της ΕΕΕ.

Αλληλογραφία την οποία δημοσιεύει σήμερα το Newmoney.

Στην επιστολή τους οι κ.κ. Λάμπρος-Κόντες αναφέρουν:

“Ευχόμεθα να είσαστε υγιής και ασφαλής.

Με την ευκαιρία της αποχώρησής σας από τη θέση του Προέδρου της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών μετά από ευδόκιμη και άκρως επιτυχημένη θητεία δεκατριών ετών, θέλομε να σας εκφράσομε τις ευχαριστίες μας για το θετικό έργο που επιτελέσατε προβάλλοντας με τις ενέργειές σας τη θέση της Ενώσεως σε τοπικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Είναι γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια κατορθώσατε εσείς, ως πρωτεργάτης και οι συνεργάτες σας, να επιλύσετε με επιτυχία όλα τα προβλήματα που απασχολούν τη μεγάλη οικογένεια της Ελληνικής και της Ελληνόκτητης Ναυτιλίας σε όλους τους τομείς, με αποκορύφωμα την ίδρυση του φιλανθρωπικού φορέα της Ενώσεως «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΗ» με την γνωστή οικονομική συμβολή της σε θεάρεστα έργα.

Για όλην αυτή τη θετική προσφορά σας, το λιγότερο που σας αξίζει είναι θερμά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ.Σίγουρα η ιστορία της Ενώσεως θα γράψει με χρυσά γράμματα την πολυετή, ευδόκιμη θητεία του Θεόδωρου Βενιάμη, κάτι που θεωρούμε ότι αποτελεί αναγνώριση της προσφοράς σας στα δεκατρία χρόνια που κρατήσατε με επιτυχία το τιμόνι της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών”.

Με τη σειρά του ο Θεόδωρος Βενιάμης σε απαντητική επιστολή του αναφέρει:

“Αγαπητοί μου φίλοι ,

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ολόψυχα για την εγκάρδια επιστολή σας.

Τα λόγια σας με τιμούν ιδιαίτερα και με ταπεινοφροσύνη επιβεβαιώνω και εγώ από την πλευρά μου, ότι έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου,καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να υπηρετήσω στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών όσο καλύτερα μπορούσα όλα αυτά τα 35 χρόνια που ήμουν εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου άλλα και κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Πρόεδρος.

Ωστόσο θέλω να τονίσω ότι η νεοεκλεγείσα Προεδρία και το ΔΣ θα συνεχίσουν να εργάζονται σκληρά για να διατηρήσουν μία ισχυρή και ενωμένη Ένωση που αγωνίζεται αδιάκοπα για να πετύχει μόνο το καλύτερο για την Ελληνική Ναυτιλία.

Με ειλικρινή εκτίμηση, δράττομαι αυτής της ευκαιρίας για να ανταποδώσω τις καλύτερες ευχές μου σε εσάς και στις οικογένειές σας, με Υγεία και Αγάπη”.

Διαβάστε ακόμη:

Έξι επενδυτικοί οίκοι «χαρτογραφούν» τον κίνδυνο της ουκρανικής κρίσης

Πλειστηριασμοί: Κληρώνει σήμερα για «βροχή» επώνυμων σφυριών (pics)

DBRS: Υποβαθμίζει την Credit Suisse στη σκιά του σκανδάλου – Το ταραγμένο ιστορικό της ελβετικής τράπεζας