search icon

Ναυτιλία

Η Maran Tankers παρέλαβε τα 4ο νεότευκτο και υπό ελληνική σημαία VLCC «Maran Dione»

Αυτή είναι η τελευταία παράδοση αυτών των υπερσύγχρονων DF VLCC για το 2023, σηματοδοτώντας ένα ορόσημο για τον Όμιλο στην Ενεργειακή Μετάβαση

H Maran Tankers του ομίλου Αγγελικούση παρέλαβε χθες, 27 Ιουλίου 2023, το τέταρτο VLCC διπλού καυσίμου (DF), το «Maran Dione», στο στόλο της.

Αυτή είναι η τελευταία παράδοση αυτών των υπερσύγχρονων DF VLCC για το 2023, σηματοδοτώντας ένα ορόσημο για τον Όμιλο στην Ενεργειακή Μετάβαση.

Το πλοίο κλάσης Lloyd’s Register (LR) – έχει χωρητικότητα φορτίου 320.500 DWT. Παραδόθηκε από τη Samsung Heavy Industries και φέρει την ελληνική σημαία.

Χάρις στην ικανότητά του να καταναλώνει ως καύσιμο υγροποιημένο φυσικό αέριο- LNG, τον αποδοτικό σχεδιασμό των μηχανημάτων, της γάστρας και της προπέλας, την προηγμένη αντιρρυπαντική τεχνολογία και τις συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας, το Maran Dione, όπως και τα αδελφά πλοία του «Antonis I. Angelicoussis», «Maria A. Angelicoussis» και «Maran Danae» μπορεί να εκπέμπει έως και 50% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα από ένα αντίστοιχο VLCC κατασκευής 2008.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό μας επί του πλοίου και στη στεριά, καθώς και στους συνεργάτες μας που συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχημένη παράδοση» αναφέρει η εταιρεία με την ευκαιρία της παραλαβής.

Διαβάστε ακόμη:

Ενισχύει την παρουσία της στο Χ.Α. η πληροφορική – Δύο μετατάξεις και προοπτική νέων εισαγωγών (pic)

Τι λένε τα νούμερα του τουρισμού, το νέο ματς της Τράπεζας Πειραιώς με τον Ηλιόπουλο, οι Porsche, το χάος του Ελαιώνα και μία… κάψα

Στα ύψη η τιμή της βενζίνης παγκοσμίως – Φόβοι για νέες αυξήσεις (πίνακες)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version